BZN - Die Mooie Tijd (2005)

Pop / Folk
Label: Universal

1. Ik Wil Vannacht (4:20)
  2. Vervlogen (4:12)
  3. Annemarie (4:06)
  4. Alleen Zonder Jou (3:28)
  5. Waarom (4:02)
  6. Vader (3:30)
  7. Ik Ben Stapelgek (2:53)
  8. Duizend Keer (3:40)
  9. De Zee die Geeft de Zee die Neemt (3:27)
  10. Voor Deze Ene Keer (4:30)
  11. Schreeuwen in de Wind (3:55)
  12. Meneer de Muzikant (4:34)
  13. Waanzin (4:37)
avatar van Saldek
Die mooie tijd........klasse titel voor een band die het heeft gehad met muziek, althans mijn indruk ervan. Met oude BZN (t/m Reflections) kan ik me helemaal vinden. Goede muziek die naar mijn mening tot spijt 'palingsound' wordt genoemd. Tot spijt, omdat het veelal enorm enthousiast mooie en goede muziek was. Daarna vond ik ze afzakken. Nu zag ik onlangs hun afscheidsconcert van ze op t.v. en ging er helemaal voor zitten. Dit was een teleurstellende ervaring. Alle energie die ze eens hadden was weg. Wat me wel opviel is dat Carola van een niet-veel-zeggende dame is veranderd in een temperamentvolle vrouw. Vond ik wel aardig. Die mooie tijd......ja, inderdaad. Het is mooi geweest. Laat het ze goed gaan.

Alleen Zonder Jou...

Ik Ben Stapelgek...

Schreeuwen In De Wind...

Waanzin...

Lijkt me niet zo'n mooie tijd!

avatar van Saldek
kaztor schreef:
Alleen Zonder Jou...

Ik Ben Stapelgek...

Schreeuwen In De Wind...

Waanzin...

Lijkt me niet zo'n mooie tijd!

Nee, inderdaad. Woorden die je eerder van Trent Reznor zou verwachten. Wel mooie titels......hm, toch?

1,0
Let op wil je het allerslechtste BZN nummer ooit horen luister dan naar nummer 9: 'De zee die geeft...' Gejat van Sailing Home en echt verschrikkelijk beroerd uitgevoerd. Geen wonder dat daarna snel het afscheid kwam. Dit kon echt niet!

avatar van papsie
BZN probeert het ook in het Nederlands. Voor mij is verstaanbare muziek altijd interessant. Ik ben niet zo Engels geschoold als de jeugd tegenwoordig. Deze band heeft altijd leuke melodietjes gezongen en nu verstaanbaar, ik vind het klasse en met mij veel andere mensen denk ik.

Toen ik deze CD voor het eerst hoorde herkende ik het niet gelijk als BZN. Ze klinken hier een beetje als de betere smartlappengroep.
En bij Voor Deze Ene Keer hoor ik Carola verrassend goed zingen.