A Day to Remember - Common Courtesy (2013)

Pop / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. City of Ocala (3:29)
  2. Right Back at It Again (3:20)
  3. Sometimes You're the Hammer, Sometimes You're the Nail (4:34)
  4. Dead & Buried (3:13)
  5. Best of Me (3:27)
  6. I'm Already Gone (4:04)
  7. Violence (Enough Is Enough) (4:01)
  8. Life @11 (3:22)
  9. I Surrender (3:34)
  10. Life Lessons Learned the Hard Way (2:17)
  11. End of Me (3:58)
  12. The Document Speaks for Itself (4:43)
  13. I Remember (9:04)
  14. Leave All the Lights On * (3:31)
  15. Good Things * (2:51)
  16. Same Book but Never the Same Page * (4:04)
avatar van bennerd
Stiekem had ik deze band al afgeschreven, omdat de voorgaande plaat al veel minder sterke nummers bevatte dan Homesick, die al veel minder sterke nummers bevatte dan For Those Who Have Heart. Maar met deze plaat bewijzen ze dat ik nog altijd een zwak heb voor de mix van aalgladde poppunk en lompe metalcore-breaks.

A Day to Remember lijkt weer wat meer peper in de reet te hebben, wat resulteert in weer een boel erg leuke en catchy nummers! Natuurlijk staan er ook wat verplichtige melige tracks op, maar die kunnen de pret niet bederven. Ik heb er weer een guilty pleasure bij.

avatar van Spitzenfinger
Wat een fijne plaat weer. Heerlijk die variatie van pop/punk/hardcore/metalcore/ballads.

avatar van LinkinPark90
Ietsje minder dan de voorganger.
De meeste nummers klinken punkrock. Af en toe wat hardcore invloeden te horen (met zwaardere gitaren, screams en kleine breakdowns).
Sommige rustigere nummers laten me denken aan Rise Against.
Slechte of matige songs niet terug te horen, paar uitschieters zoals Right Back at It Again en I Surrender.
Nog niet zoveel reacties hierover trouwens.