Sasha - Global Underground 013 - Ibiza (1999)

Dance
Label: Boxed

1. Raff 'N' Freddy - Deep Progress (8:42)
  2. MRE - The Deep Edge (2:42)
  3. Resistance D - Feel High [Humate Mix] (5:39)
  4. Dominica - Real Time (4:25)
  5. Medway - The Baseline Track (6:51)
  6. Sander Kleinenberg - My Lexicon (4:55)
  7. Orbital - Nothing Left [Breeder Remix] (8:06)
  8. Christian Smith & John Selway - Move! (6:22)
  9. Intec Jimpy - Talkin [Tarrantella Vs Redanka Remix] (7:02)

met Sarah

10. Space Manoeuvres - Stage One [Pariah Remix] (5:16)
  11. Sander Kleinenberg - Sacred (4:10)
  12. Natious - Amber (5:58)
  13. BT - Fibonacci Sequence (10:24)
  14. Paganini Traxx - Zoe (6:21)
  15. Cass and Slide - Perception (9:25)
  16. Pob - The Fly (5:33)

met Patrick Reid

17. Sasha - Xpander (9:37)
  18. Bluefish - One (6:42)
  19. BT - Mercury and Solace (7:28)
  20. Aquilia - Dreamstate [LSG Mix] (4:33)
  21. Junkie XL - Future in Computer Hell, Pt. 2 (6:35)
  22. Bedrock - Heaven Scent / Lifeline (7:20)
Eén van de allerbeste mixes uit de reeks, met een uitstekende selectie van progressive house. Zoals de naam zegt opbouwende house, die stilaan overvloeit van enkele geluidjes tot een ware symfonie. Goede baslijnen ook. Ik vind de Dave Seaman - Capetown editie de top, maar Sasha, toch één van 's werelds bekendste DJ's moet zeker niet onderdoen. Nummers als "Perception", "Deep Progress", "Amber" en vooral Sasha's eigenste "Xpander" en BT's "Mercury & Solace" zijn zonder meer briljant...

avatar van RogerV
Toch wel een van de symbolen van de trancepiek van 1999/2000 en de wederopstandig van progressive in die tijd. Staat geen enkel slecht nummer op. Enige wat je zou kunnen aanmerken is dat sommige tracks wat langdradig zijn. Is te verhelpen door deze cd's op groot volume op te zetten.

avatar van trebremmit
De eerste cd bevalt met het beste met de betere nummers en meer een geheel, op de tweede is het minder fijngevoelig, alhoewel daar wel Xpander op staat, en ook die Heaven Scent is tof .