Cabaret Voltaire - The Covenant, the Sword and the Arm of the Lord (1985)

Electronic
Label: Virgin

1. L21ST (5:31)
  2. I Want You (4:40)
  3. Hells Home (5:09)
  4. Kickback (5:36)
  5. The Arm of the Lord (1:42)
  6. Warm (3:20)
  7. Golden Halos (5:10)
  8. Motion Rotation (4:01)
  9. Whip Blow (4:57)
  10. The Web (4:47)
  11. Sleepwalking * (8:25)
  12. Big Funk * (8:10)
Hoewel ik deze plaat niet in z'n geheel in mijn collectie heb, maar wel de dubbele maxi-single "Drinking Gasoline", waarop o.a. Sleepwalking en Big Funk, plaats ik hier maar een reactie. Ik ken alleen de muziek vanaf ca. 1984 (Sensoria) en ik vind het nummer "I Want You" (bij voorkeur in de 12"-versie) één van de beste songs die ik ooit gehoord heb. Ik hou erg van dit soort muziek en naar mijn mening waren zij toch een beetje de voorvaderen van de techno/house/trance, maar natuurlijk ook van de industrial. Geweldige sounds/samples en strak geprogrammeerde drumcomputers. Heerlijk!

avatar van Ghans
Een must-have voor iedere liefhebber van Industrial. Met dank aan de VPRO, de voorloper van KinkFM, waar ik als klein ventje deze muziek voor het eerst hoorde, iedere woensdagavond.

Jean-Maurice
mystery schreef:

Dat waren ze zeker! Midden jaren 70 experimenteerden ze al met elektronische muziek. Dit is een geweldig album, een bombardement aan elektronische geluiden, samples en heerlijke vette drummachine's. Als je het album nu ruim dertig jaar later beluistert dan besef je hoe ver zij hun tijd vooruit waren. Bij elke luisterbeurt hoor ik weer nieuwe dingen. Samen met het album The Crackdown vind ik dit een van hun beste.