Spain - The Morning Becomes Eclectic Session (2013)

Label: Glitterhouse

5. Walked on the Water
  6. Only One
  7. Spiritual
avatar van erwinz
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Spain - Sargent Place / The Morning Becomes Eclectic Session - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

The Morning Becomes Eclectic Session verscheen eind vorig jaar al en laat een voor een Amerikaans radiostation opgenomen live-sessie horen.

De plaat bevat ruim een half uur muziek en laat tracks van de eerste vier platen van Spain horen.

De ingetogen muziek van Spain leek me op voorhand vooral geschikt voor de studio, maar ook in een live-setting komt de muziek van Spain verrassend goed uit de verf. De live-versies van de voor de Spain liefhebber bekende songs zijn net wat ruwer en directer, maar zeker niet minder mooi dan de studio-versies.

In vocaal opzicht weet Josh Haden het geluid van de studioplaten uitstekend te benaderen en ook in muzikaal opzicht staat het als een huis. De bijna verstilde passages van de studioplaten klinken live net wat uitbundiger en hierdoor anders, maar ook live blijft de muziek van Spain buitengewoon stemmig.

The Morning Becomes Eclectic Session is uiteindelijk meer dan een aardig tussendoortje, maar bevat zeven nieuwe versies van songs en het zijn versies die als je het mij vraagt iets toevoegen aan de originelen. The Morning Becomes Eclectic Session doet vooral uitzien naar een mogelijkheid om Spain live aan het werk te zien, maar zolang dat niet kan is deze fraaie live-registratie een uitstekend alternatief. Erwin Zijleman

avatar van Broem
Perfecte plaat voor de zondagochtend. Heerlijke acoustische 'naked' uitvoeringen van nummers afkomstig van eerdere Spain albums. Redelijk ondergewaardeerde groep die ik al erg lang volg.