Gordian Knot - Emergent (2003)

Label: Sensory

1. Arsis (2:00)
  2. Muttersprache (6:27)
  3. A Shaman's Whisper (6:33)
  4. Fischer's Gambit (5:43)
  5. Grace [Live] (8:28)
  6. Some Brighter Thing (7:34)
  7. The Brook the Ocean (4:07)
  8. Singing Deep Mountain (9:00)
  9. Surround Me * (4:06)
Kingsnake
Je moet ervan houden, deze ubertechnische fusion-metal.

En toevallig doe ik dat.

Wat een heerlijke plaat met geweldig spel.

avatar van Bluebird
Ik zie dit voor het eerst. Onder de bandleden zie ik o.a. Steve Hackett, Bill Bruford en Trey Gunn. Waar is dit mee te vergelijken? UKZ?

Kingsnake
Nee, dit is veel chaotischer...

Veel speedmetal er ook in. Niet pop/rock georienteerd zoals UK en UKZ.

avatar van Bluebird
Nog chaotischer? Een soort hobbybandje dus? Zal er eens naar kijken, misschien valt het wel mee gezien de medewerking van enkele progdino's

Kingsnake
Hobbybandje van Jordan Rudess, de rest zijn allemaal gasten....

avatar van Cabeza Borradora
Kingsnake schreef:
Hobbybandje van Jordan Rudess, [....]

???

avatar van Cabeza Borradora
muzikanten op dit album:

Sean Malone (Cynic) - bass guitar, chapman stick, fretless guitar, keyboards, e-bow, echoplex, loops, vocals
Paul Masvidal (Cynic) - guitars, vocals
Bob Brunin (Aerial Surface) - guitars, fretless guitars, vocals
Jason Göbel (ex-Cynic) - guitars
Jim Matheos (Fates Warning) - acoustic guitars
Steve Hackett (ex-Genesis) - guitars
Sean Reinert (Cynic) - drums, v-drums, percussions
Bill Bruford (ex-King Crimson) - drums
Sonia Lynn - vocals

Bij mijn weten heeft Jordan Rudess nooit iets met Gordian Knot te maken gehad...?

Kingsnake schreef:
Veel speedmetal er ook in.

Met de beste wil van de wereld kan ik hier geen speedmetal in ontdekken. En ubertechnisch zou ik het ook al niet noemen, hoewel het inderdaad wel nogal technisch is. Fusionmetal is wel een vrij goede omschrijving.

Ondanks killer line up en ontegenzeggelijk muzikaal talent blijft dit te vaak steken op het niveau uit de hand gelopen jamsessie of klanktapijtjes die nergens heengaan.