Lynch Mob - Rebel (2015)

Label: Frontiers

1. Automatic Fix (5:48)
  2. Between the Truth and a Lie (3:52)
  3. Testify (5:14)
  4. Sanctuary (3:47)
  5. Pine Tree Avenue (3:29)
  6. Jelly Roll (3:31)
  7. Dirty Money (3:56)
  8. The Hollow Queen (4:38)
  9. The Ledge (5:22)
  10. Kingdom of Slaves (5:42)
  11. War (6:00)
avatar van AstroRocker
Ben erg benieuwd, het de eerste video van dit album is uit: het nummer Automatic Fix. het intro lijkt nogal op het geweldige Time Keepers van de cd Smoke and Mirrors....
Lynch Mob to Deliver Ferocious Guitar Rock With Their New Album, 'Rebel' - musicenthusiastmag.com

Directe link naar Youtube werkt momenteel niet

avatar van Metalhead99
Er zijn inmiddels zelfs 2 videoclips uitgebracht. Beiden zijn te bekijken door op de playknop achter de betreffende nummers te klikken. Volgens de wiki bestaat de band inmiddels naast de bekende zanger Oni Logan en Lynch zelf uit drummer Jimmy D'Anda en bassist Sean McNabb.
Volgens Frontiers bestond de line-up tijdens de opnames voor dit album uit Logan (zang), Lynch (gitaar), Jeff Pilson (bas) en Brian Tichy (drums). Een beetje verwarrend, vooral omdat in de wiki Pilson nergens genoemd word als lid.
Maar goed, nu het album zelf. Lynch koos ervoor om weer samen te werken met producer Chris Collier en na mijn eerste paar luisterbeurten kan ik zeggen dat dit een goede keuze is geweest.
Productioneel gezien staat het album namelijk als een huis. Alles is duidelijk te horen. De ritmesectie staat erg scherp tegen elkaar in de mix en Lynch krijgt tijdens de meeste nummers meer dan voldoende gelegenheid om zijn kunde als snarenplukker te laten horen.
Mede doordat de ritmesectie zo goed te horen is, krijgt het album een lekker fel rockgeluid dat mij wel bevalt. Daarnaast kan Logan nog steeds met kracht en passie de nummers brengen.
Na de eerste paar luisterbeurten ben ik erachter gekomen dat ik zelf persoonlijk wat meer heb met de wat kortere nummers, zoals het vlammende "Sanctuary" en het ritmisch wat originelere "Dirty Money". Ondanks dat in het tot 6 minuten gerekte "War" wel alle muzikale kwaliteiten van de mannen nog eens de revue passeren, vind ik het net wat aan de te lange kant voor een dergelijk nummer.
Het is echter maar een klein smetje op een voor de rest zeer sterk rockalbum. Een van de betere rockalbums die ik dit jaar gehoord heb. Lynch Mob laat hier horen dat ze zich qua sound prima kunnen aanpassen aan het tijdperk waarin ze nu zitten. Een fijn, wat moderner geluid dan de gemiddelde andere (Amerikaanse) veteranen (de meesten mikken toch nog meer op een jaren '80 revival geluid). Ik kan deze alleen maar aanraden aan de rockliefhebbers.

avatar van gigage
Heeft Mijnheer Lynch nu drie albums uitgebracht in één jaar? wauw (en we moeten nog een maand of wat haha)