Hecq - Horror Vacui (2013)

Duitsland

6. 243p (3:47)
  7. Untitled (2:20)
  8. Uneven (3:43)
  9. Relay (4:34)
  10. With Angels [Dean Rodell Remix] (7:11)
  11. 0001 [Frank Riggio Remix] (4:52)
  12. Come Home [Ben Lukas Boysen Version] (3:37)
  13. The Descent [Roel Funcken Remix] (3:13)

met Nebulo

14. Steeltongued [Si Begg Unreleased / Alternative Remix] (4:44)
  15. Night Falls (Reworked by Christoph Berg) (4:52)
avatar van Maiky
Vooral de eerste drie tracks zijn sterk. Hecq begint steeds meer een favoriet van me te worden. Op Rec1 klinkt het nog wat eenzaam en verlaten, met weer dat fascinerende geluid op 3:26 - wat gebeurt hier? Alsof de geluidsgolven worden uitgerekt. Voelt ontregelend en bijna misselijkmakend aan.

Flame is geweldig en klinkt opeens groots. Mooie intro ook, met die warme wave en breaks (denk ik, ik ben nog niet zo goed in de terminologie) die je in de verte hoort opkomen. Mooi vol geluid, die in het derde stuk uitmondt in weer die heerlijke wave en een heerlijk speelse, duizelingwekkende laatste minuut. Hecq op zijn best. Flame II bevat exact datgene wat ik in dit genre fascinerend vind - die sample die iedere keer net wat uit de maat valt, waardoor je hersenen de boel iedere keer weer op het rechte pad proberen te krijgen, terwijl alles gewoon blijft kloppen. Mooi hoe zoiets werkt.

Ik blijf steeds bij deze plaat terugkomen, ook al hebben de tracks ná Flame II niet zo'n grote indruk achtergelaten. Die aantrekkingskracht komt denk ik vooral uit de sterke sound, die geweldige combinatie van warme ambient en gelaagde glitch/IDM. Wat niet is kan nog komen, overigens - de ervaring leert dat sommige dingen zich pas na vele luisterbeurten laten zien.