Cabaret Voltaire - The Original Sound of Sheffield '78/'82 (2002)

Alternatieve titel: Best Of

Electronic
Label: Mute

1. Do the Mussolini (Headkick) (3:06)
  2. The Setup (4:47)
  3. Baader Meinhof (3:23)
  4. Nag Nag Nag (4:38)
  5. Silent Command (4:08)
  6. No Escape (3:36)
  7. This Is Entertainment (6:03)
  8. Obsession (5:17)
  9. Seconds Too Late (4:21)
  10. Split Second Feeling (3:53)
  11. Spread the Virus (3:44)
  12. Yashar (5:11)
  13. Wait & Shuffle (8:09)
  14. Loosen the Clamp (4:48)
perfume
Door sommigen omschreven als electro/punk! Voor mij gewoon een van die allereerste bands die postpunk wist te vermengen met minimale electro. Do the Mussolini, The Set Up, Nag Nag Nag, Silent Command en This is Entertainment blijven legendarisch. Een van de meeste opvallende bands van de late seventies en early eighties. Ongrijpbaar eigenlijk.

Mordor
Hier moet ik nog eens achteraan. Lijkt me een prima instapplaat. Nag Nag Nag ken ik al en is gewoon gejaagd rauw en experimentele wave, wat me direct aansprak. Hoe verhoud de rest zich tot dit nummer? Enigzins vergelijkbaar qua stijl?

perfume
Eigenlijk meer anarcho-punk met veel "primitieve" electronica. Nag(3X) geeft aardig de stijl van CV weer.

Mordor
Ja vooral die primitieve electronica inderdaad geeft echt dat mooie rauwe randje aan het geheel. Ik ga er eens achteraan. Hou van dwarse door primitieve electronica opgestuwde muziek.

avatar van Chameleon Day
Luister ook eens naar 'Second Layer', een zij project van Borland. Zijn tijd best een beetje vooruit.

Cabaret Voltaire is ook zo'n band die al lang op mijn lijstje staat. Ken alleen wat van 'Red Mecca'.

perfume
Red Mecca kan ik je ook aanraden. Maar dit album geeft wel een uitgebreider overzicht.

Mordor
@Chameleon Day: Klinkt goed Wordt hier overladen met tips. Red Mecca klinkt me als titel ook wel bekend in de oren. Maar goed al met al wordt vervolgd

Mordor
Inmiddels in bezit. Een van de interessantere bandjes van begin jaren 80 op Postpunk/Avant Garde gebied. Geen hapklare brokken muziek maar zoals minimalistische hoekige wave voortstuwend op op experimentele electro.

op welke cd/ep staat nag nag nag?

Wel duidelijk dat Aphex Twin goed naar Nag Nag Nag heeft geluisterd bij het in elkaar zetten van Come to Daddy.
Invloeden van Nag Nag Nag zijn ook bij The Prodigy hoorbaar.