Scorpions - MTV Unplugged (2013)

Alternatieve titel: Live in Athens

Duitsland
Label: Sony

1. Sting in the Tail (4:38)
  2. Can't Live Without You (3:53)
  3. Pictured Life (3:56)
  4. Speedy's Coming (4:16)
  5. Born to Touch Your Feelings (6:14)
  6. The Best Is Yet to Come (5:03)
  7. Dancing with the Moonlight (3:58)
  8. In Trance (4:34)

met Cäth

9. When You Came Into My Life (5:04)
  10. Delicate Dance (Matthias Solo) (5:10)
  11. Love Is the Answer (Rudolf Solo) (4:30)
  12. Follow Your Heart (Klaus Solo) (2:45)
  13. Send Me an Angel (3:57)
  14. Where the River Flows (3:58)
  15. Passion Rules the Game (5:45)
  16. Rock You Like a Hurricane (4:58)

met Johannes Strate

17. Hit Between the Eyes (4:45)
  18. Rock'n'Roll Band (4:32)
  19. Blackout (4:57)
  20. Still Loving You (3:42)
  21. Big City Nights (4:31)
  22. Wind of Change (5:31)

met Morten Harket

23. No One Like You (4:39)
  24. When the Smoke Is Going Down (3:43)
  25. Where the River Flows * (3:55)

met Ina Müller

avatar van The_CrY
Dit ziet er leuk uit! Voor het eerst sinds mensenheugenis weer eens een paar verrassingen in de setlist! Pictured Life, Speedy's Coming, When You Came Into My Life, Where the River Flows en Passion Rules the Game... Dit is misschien wel leuk om t.z.t. eens aan te schaffen! Akoestisch spelen brengt bij deze band altijd iets leuks voort. Acoustica was ook erg de moeite waard met een leuke setlist.

avatar van The_CrY
Een geweldige live-plaat! Akoestisch, uiteraard, maar zeer de moeite waard. De heren zijn gegaan voor een unieke setlist met veel materiaal dat niet al doodgespeeld is op vorige DVDs, en zelfs het materiaal dat wel uit geijkte hitjes bestaat is enorm prettig bewerkt. De nieuwe arrangementen van bijvoorbeeld "Rock You Like a Hurricane" of "No One Like You" zijn erg verfrissend. De stem van Klaus Meine blijft ook verbazen. Die kerel is nu al bijna 70 jaar en zingt nog steeds zo energiek en zo hoog als dat hij dat in de studio nog kan. Dat er geen overdubs zijn gebruikt hoor je goed aan de af en toe twijfelachtige samenzang, maar dat vind ik persoonlijk juist mooi, want dat betekent dat het echt live is. Het enthousiasme van het publiek is ook aanstekelijk, vooral als ze allemaal uit volle borst meezingen met "Send Me An Angel" of "Still Loving You". Eigenlijk hoor ik de Scorpions tegenwoordig het liefst op deze manier. Ik ben ook heel erg blij dat ze drie nummers van mijn favoriete periode hebben gespeeld, te weten "Passion Rules the Game", "Where the River Flows" en "When You Came Into My Life". De gastbijdrages verstoren het geheel niet, wat ik eerst verwacht had, maar voegen een prettige variatie toe.

Daarnaast spelen ze weer een gloednieuw nummer "Dancing in the Moonlight" en hebben de drie hoofdschorpioenen allemaal een eigen solo-compositie, waarvan die van Klaus Meine toch veruit het meest opvalt in positieve zin. Maar leuk dat ze er echt iets van gemaakt hebben van dit project. Zo hoor ik deze helden uit mijn tienerjaren het liefst!

avatar van Edwynn
Ik dacht eerlijkgezegd ook: 'We hadden toch al Acoustica? Waarom dan nu weer een unplugged ding van Scorpions?' Tot ik de tracklist zag. In Trance, Speedy's Coming, Born To Touch Your Feelings. Ja dan ben ik eigenlijk al om.

avatar van The_CrY
Inderdaad. Er komen slechts vier nummers overeen met de setlist van Acoustica, uiteraard "Rock You Like a Hurricane", "Send Me An Angel", "Still Loving You" en "Wind of Change", de geijkte hitjes dus. Ik kan m je aanbevelen hoor!

avatar van gigage
Van deze unplugged zijn er van 10 songs ook studio versies uitgebracht een jaar later. Verrassend goed eigenlijk en met veel zorg gemaakt.

avatar van B.Robertson
Heb van de week de 3LP gekocht. Had geld over van een geannuleerd concertkaartje en dacht: doe eens gek, koop die plaat. Voegt wel degelijk iets toe aan mijn collectie en is nog mooi recent; een jaar voordat ik ze in Ahoy' zag. Het materiaal van Scorpions leent zich natuurlijk goed voor een akoestische setting, zo met al die rustige nummers uit hun repertoire, en dat levert hier een prima balans op tussen ballades en rockers. Dat ik het concert nogal eens moet onderbreken voor het omkeren van de plaat stoort me niet, al krijg je nu wel fade-outs als Klaus Meine op het eind van de plaatkant net iets zegt. Met vier nummers per kant zijn het mooie blokjes en er zit een uitstekend geluid in.

ga in feite altijd voor plugged. Bij unplugged vind ik veel nummers op elkaar gaan lijken.

avatar van B.Robertson
Heb vanochtend Wind of Change aan iemand laten horen en die vond het een mooi nummer, al wist ze niet van wie het was. In die zin is het geen album dat ik uitsluitend voor mij alleen draai, mooi meegenomen. Ga normaliter ook liever voor plugged en heb maar weinig unplugged, waarop deze van de Scorpions een uitzondering is.