David Bowie - All Saints (2001)

Alternatieve titel: Collected Instrumentals 1977-1999

Label: EMI

1. A New Career in a New Town (2:54)
  2. V-2 Schneider (3:13)
  3. Abdulmajid (3:37)
  4. Weeping Wall (3:28)
  5. All Saints (3:38)
  6. Art Decade (3:47)
  7. Crystal Japan (3:10)
  8. Brilliant Adventure (1:54)
  9. Sense of Doubt (3:57)
  10. Moss Garden (5:05)
  11. Neukoln (4:35)
  12. The Mysteries (7:14)
  13. Ian Fish UK Heir (6:31)
  14. Subterraneans (5:41)
  15. Warszawa (6:22)
  16. Some Are (The Low Symphony) (11:19)
avatar van c-moon
Interessante collectie van 'smans instrumentals, maar zeker niet onmisbaar.... de fraaiste stukken muziek komen toch voornamelijk uit de jaren '70... uit zijn "Berlijnse Periode "(Lodger/Low/Heroes)...

EVANSHEWSON
Zèlfs een geheel instrumentale Bowie compilatie is van grote klasse; In zijn "Berlijnse" periode heeft Bowie met zijn band nogal veel instrumentale prachtdingen gemaakt die hier allemaal op verzameld zijn.

Dit lijkt wel één grote filmmuziek plaat. Topklasse, al mis ik zijn stem nogal, dat spreekt!

****1/2 dat is jawel : 4.5 stars !

avatar van i.Ron S.
Het was wel knapper geweest moest het opnieuw ingespeeld zijn.
Ik mis Speed of Life, voor de rest is het wel aangenaam, vooral als je het zoals ik voor een euro of 6 kan kopen.

avatar van dj maus
Die (matige) latere instrumentaaltjes als Crystal Japan en Ian Fish dinges verpesten de sfeer nogal. Voor de rest natuurlijk een heerlijke plaat.

avatar van kaztor
Handig inhaalslagje ook als je van de Berlijn-albums de Ryko-cd's niet hebt.

Stijn_Slayer
Zeer sterk, maar dit is wel een overdosis.

avatar van kaztor
Overdosis? welnee...

Je weet met deze cd wat je in huis haalt, en als instrumentale cd is dit zeker geslaagd. Het werkt vooral heerlijk in de auto met lange ritten.

Ik vind het eigenlijk alleen jammer dat de originele versie van Some Are niet is toegevoegd (de tijd laat het nog toe). Dit was een bonusnummer op de Rykodisc-versie van Low. De overige instrumentale bonusnummers van de Rykodisc-uitgaves staan er nl. wél op dus dat is een beetje een 'lost opportunity', zoals de Engelsen het zo mooi zeggen. Maar de Rykodisc-cd's zijn sinds het verschijnen van de EMI-remasters uit de handel, dus dit is zeker een essentiële aanschaf!

avatar van 40plus
Lekkere studeermuziek. Soms boeiend, soms achtergrond

woordenaar
Een erg goeie verzamelaar.

avatar van ricardo
Een pracht verzamelaar met veel zwaarmoedige nummers die door merg en been gaan! Erg intense plaat waar ik erg blij mee ben ?

Met dank aan Kaztor ?

avatar van frolunda
Op zich wel jammer als de nummers uit de sfeer van het bijbehorende album worden gehaald,van de de andere kant is het ook wel eens leuk dat alle instrumentals achter elkaar worden gezet.Vooral na zonsondergang erg leuk om zo nu en dan naar te luisteren.Goed,maar dat wisten we natuurlijk al.

avatar van Savant
Hoe je zulk een mooie muziek van een al even mooie man zo godsgruwelijk lelijk kan verpakken is mij een godsvolslagen raadsel.