Aretha Franklin - Through the Storm (1989)

Soul
Label: Arista

1. Gimme Your Love (5:19)

met James Brown

2. Mercy (4:08)
  3. He's the Boy (4:08)
  4. It Isn't, It Wasn't, It Ain't Never Gonna Be (5:39)

met Whitney Houston

5. Through the Storm (4:25)

met Elton John

6. Think (1989) (3:38)
  7. Come to Me (3:43)
  8. If Ever a Love There Was (4:46)

met Kenny G en Four Tops

avatar van FunkStar
Goed album van Aretha uit 1989. Vele artiesten mochten haar helpen op dit album zoals James Brown, Whitney Houston en Elton John! Het is niet allemaal even sterk maar de hitsingle met Whitney was een goede zet! Ook de vernieuwende versie van Think mag er wezen...

avatar van Angelo
Ai, dit is pijnlijk en bovenal een flinke stap terug. Een tamelijk waardeloos album van Aretha Franklin waarbij ook de gastartiesten James Brown, Elton John, Whitney Houston, The Four Tops en Kenny G. niets toevoegen en geen meerwaarde leveren aan de nummers. Het album klinkt hopeloos gedateerd en nog een stuk gladder dan haar vorige albums. Het mooiste nummer is met afstand ‘Come to me’, maar ja, die verscheen ook album op het album ‘Aretha’ uit 1980. Daarnaast is het door Siedah Garrett en Glen Ballard geschreven ‘Mercy’ ook nog wel redelijk. Maar de rest? Verwerpelijk. Die nieuwe opname van ‘Think’ was echt nergens voor nodig, ze verkracht gewoon haar eigen klassieker. Wat een prestatie! Met afstand één van haar slechtste albums ooit. Kortom: een niet aan te raden album. Bah.

avatar van Tozifra
'Gimme Your Love' is het enige nummer dat van "The Godfather of Soul" en "The Queen of Soul" samen is uitgebracht.

avatar van dynamo d
Klinkende namen maar helaas op een nogal middelmatig album.