Axel Rudi Pell - Into the Storm (2014)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Steamhammer

1. The Inquisitorial Procedure (1:48)
  2. Tower of Lies (4:26)
  3. Long Way to Go (5:32)
  4. Burning Chains (5:23)
  5. When Truth Hurts (6:46)
  6. Changing Times (6:05)
  7. Touching Heaven (7:02)
  8. High Above (4:49)
  9. Hey Hey My My (5:02)
  10. Into the Storm (10:35)
  11. White Cats (Opus #6 Scivolare) * (4:56)
  12. Way to Mandalay * (7:52)
  13. Nasty Reputation [Live 2014] * (5:45)
  14. Strong as a Rock [Live 2014] * (7:55)
  15. Medley: Too Late / Call Her Princess / Eternal Prisoner / Too Late [Live 2014] * (13:30)
avatar van hellboy123
De plaat is inmiddels te beluisteren via spotify

Spotify - play.spotify.com

Tijdens het typen stond het intro op, dat wordt een intro om te skippen... De mening over de rest komt nog na een paar luisterbeurten

avatar van lynyrd
Bijna alle cd's van ARP zijn zoals deze, zeker niet slecht goede muziek en goede zanger maar niks nieuws, live zullen enkele nummers van deze cd zeker wel gaan knallen, maar dat Neil Young deuntje had hij beter weg kunnen laten beetje saai, en dat intro och wat maakt het uit hij doet dit al jaren zo WTF hahaha

avatar van hellboy123
Erg goeie plaat van onze duitse gitaarheld.

Voor het nummer Long Way To Go is een video uitgebracht:
YouTube - AXEL RUDI PELL - "Long Way To Go" (OFFICIAL VIDEO)

avatar van Metalhead99
Ik heb bovenstaande video even toegevoegd hier op mume en ben hem nu aan het beluisteren. Zo te horen past dit wel in mijn straatje. Ik zal het album binnenkort eens helemaal beluisteren.

Ik blijf dit een zwaar onderschatte band vinden! Wat een gitaarwerk! En wat een zanger heeft ARP toch! :O

avatar van Brutus
Onbegrijpelijks dat het bonusnummer Way to Mandalay
niet op het reguliere album staat.

Fantastisch nummer

avatar van gigage
Het wiel heeft Pell niet uitgevonden en de lyrics zijn tenenkrommend. Dat nasynchroniseren op de Duitse tv werkt hier zijn wrange vruchten af.( hey hey my my rnr will never die,its more than meets the eye.brrr) Maar met veel oog voor detail en een vette productie weet hij hier toch een zeer boeiend album neer te zetten met best opzwepende en meeslepende riffs. Daar heeft zijn Duitse collega MS toch veel meer moeite mee.
De 2 studio bonustracks horen bij de sterksten van de plaat.