Young Jeezy - Let's Get It: Thug Motivation 101 (2005)

Label: Corporate Thugz

1. Thug Motivation 101 (3:07)
  2. Standing Ovation (3:59)
  3. Gangsta Music (3:47)
  4. Let's Get It / Sky's the Limit (3:27)
  5. And Then What (3:50)

met Mannie Fresh

6. Go Crazy (4:13)

met Jay-Z

7. Last of a Dying Breed (3:41)

met Trick Daddy, Young Buck en Lil' Will

8. My Hood (3:45)
  9. Bottom of the Map (4:07)
  10. Get Ya Mind Right (3:26)
  11. Trapstar (She Likes) (3:39)
  12. Bang (4:13)

met T.I. en Lil' Scrappy

13. Don't Get Caught (4:02)
  14. Soul Survivor (4:25)

met Akon

15. Trap or Die (4:00)

met Bun B

16. Tear It Up (4:14)

met Lloyd en Slick Pulla

17. That's How Ya Feel (3:48)
  18. Talk to 'Em (4:09)
  19. Air Forces * (4:01)
Snowman
Ik dacht laat ik deze ff toevoegen want het is wel een goed album. Go Crazy, My hood & Let's get it zijn lekker.

avatar van Conway Twitty
matig album, maar wat een geweldige stem heeft die gast

Lekker album. Fantastisch rauwe stem , harde beats af en toe ... In het gangsta - genre erg goed.

avatar van Cath
hhhm, ik vind zijn stem juist niet zo lekker klinken.. zal wel aan mij liggen

Deze vent kan Goed rappen, een van de betere albums afgelopen jaar, alleen je moet dit album echt vaker horen, dan begint het echt chill te worden is mijn mening.

Relax
Wat een te hoge gemiddelde hier, ik geef lekker een 2.0, hij is net als 50 Cent, 3349384089743 verhaaltjes in 10 zinnen ... en het is allemaal monotoon en ook nog eens een saaie flow en iritante beats..
Ik snap jullie hier niet

avatar van Cath
Ik vind hem geweldig! Zijn stem is ook zwaar oke:) Meeste nummers zijn wel pakkend maar sommige zijn wel een beetje eentonig. Maar verder goeie cd hoor.

Relax
Ik zie hier redelijk wat hiphop kenners reageren, had nie verwacht dat deze mensen dit album zo overwaarderen, jammer.
Want zo geweldig is het echt echt niet.
Overal zelfde slome flow, hij heeft geen eens een flow, hij is te sloom.
En zijn tekst is gewoon hetzelfde.. moord, geld en dit en dat.
Hierbij is The Game de beste rapper allertijden als jullie die stem zo rauw vinden

avatar van MJ_DA_MAN
Die stem is na 1 minuut al niet meer aan te horen, teminste op de singles van hem en features bij andere artiesten die ik heb gehoord.

avatar van Conway Twitty
Ik kan de stem wel waarderen. maar er staan ook maar een paar nummers op die ik kan aanhoren. Je moet er ook niet naar luisteren met de illusie een goed hiphopalbum te beluisteren, maar door leuke metaforen blijft het wel leuker dan andere zuiderse hiphop.

Relax
Metaforen, ehhehehe geen 1 komt erin voor plus dat hij zielig rijmd...

Relax schreef:
Ik snap jullie hier niet

ik snap niet dat jij eminem in je top 10 heb staan, als er iemand een gare stem heeft is hij het. dit album van young jeezy is echt vet en word zwaar ondergewaardeerd, dit is nog maar het begin van alle vette shit die eraan komt van young jeezy. nog maar een week tot ze nieuwe album. 5*

Dr.Greenthump
Ach alsjeblieft zeg get a life! Kijk ik ben geen ''echte'' Young Jeezy fan, maar zo nu en dan maakt hij wel een lekker nummertje. Zijn stemgeluid is wellicht zijn grootste kracht, maar echt veel skills heeft hij gewoonweg niet. Tekstueel komt hij niet verder dan z'n standaart ''Snowman praat'' en over rijm schema's en word play hoef ik al helemaal niet te praten. Eminem daar in tegen heeft tekstueel veel meer te bieden en ook kwa flow maakt Em er een feestje van. Hoe je het ook draait of keert Eminem zal deze man slachtte in een battle en hoe. Dat garandeert natuurlijk niet dat Young Jeezy geen dope platen kan maken. Eminem's vorige plaat stelt bijvoorbeeld geen ene fuck voor. En voordat ik het vergeet te zeggen ik luister weinig naar beide artiesten, maar mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar Eminem

edit: oja Young Jeezy moet inderdaad is wat meer leren rijmen (hij verneukt Grew up a Screw up) en even iets anders, ik vind het maar triest dat de users hier uithalen naar een top 10. Ik bedoel maar als ik kritiek mocht geven op die van jou dan was ik pagina's lang bezig dude

Gucci Mane schreef:

En ik praat niet over zijn stem als je goed leest
Plus dat het niet over stemmen gaat in rap maar over TEKSTEN en FLOWS je weet.

MJ_DA_MAN schreef:

wat is er mis met zijn stem.
ik vind dit een doodnormale stem zelf een machtige stem. akon heeft een rare stem maar hij kan er wel goed mee overweg.

avatar van seanpuffy
goed album alleen heeft dit album iets minder te bieden dan the inspiration maar het komt wel in de buurt:)
vind het wel ferm als hij zo altijd yeaaaaaaaaaah enzo zegt;).

4.5*

seanpuffy schreef:

wat is er mis met zijn stem.

... Young Jeezy klinkt alsof hij de heletijd aan het uitademen .. zo kreunend weejwel

Relax schreef:

misschien heb je wel gelijk maar ik vind toch dat hij goed kan rappen en dat hij goede muziek maak.

avatar van seanpuffy
soul survivor is echt machtig ook de remix samen met 2pac. spijtig dat deze versie niet op dit album staat zou wel succes gehad hebben dan dat nr.

Raekwon the chef
Ik vind Young Jeezy op een of twee tracks nog wel leuk voor wat afwisseling, maar die man flowt zo sloom en macho, ik vind dat er naast de remix van Go Crazy niet veel geweldigst op staat, het is hjer en daar ook een beetje aan de eentonige kant vind ik, na een of twee tracks heb je het allemaal wel gehoord...

avatar van Reijersen
Het eerste en meteen laatste album van Young Jeezy. Vind zijn raps veel te sloom en te eentonig, net als de producties by the way. Doet me echt helemaal niks.

1,5 ster.

SvV_Ying
Had er iets meer van verwacht vanwege het aardige gemiddelde hier. Er staat niet echt een topper op dit album, Soul Survivor, Trapstar en My Hood klinken wel goed maar meer ook niet. De rest gaat, maar niet speciaal. Vind het allemaal best sloom, mag allemaal iets sneller en het lijkt vrijwel allemaal op elkaar.

Zit te twijfelen tussen 2,5 of 3 sterren maar laat hem nog even op 2,5 staan. Net geen voldoende.

SvV_Ying
Ben eigenlijk iets te enthousiast geweest. Vind het een saaie rapper. Zijn muziek pakt me gewoon niet. Soms probeer ik de CD op te zetten maarde aandacht dwaalt al snel af. de 2,5 blijft staan. Matig album

boomkat
Eigenlijk hou ik best wel van dit album.

avatar van YoungJeezy
Trap or Die blijft vet.
Voor de rest is het wel een goed album, zo nu en dan luister ik deze cd nog. Gaat niet vervelen, dat vind ik wel een compliment waard.

avatar van RotterdamWe$$$t
Go Crazzzzzzzzzy ! die beat is gewoon ziek