Heaven 17 - How Men Are (1984)

Pop / Electronic
Label: Virgin

1. Five Minutes to Midnight (3:46)
  2. Sunset Now (3:35)
  3. This Is Mine (3:54)
  4. The Fuse (3:05)
  5. Shame Is on the Rocks (3:59)
  6. The Skin I'm In (3:29)
  7. Flamedown (3:00)
  8. Reputation (3:03)
  9. And That's No Lie (10:02)
  10. This Is Mine (Cinemix) * (8:46)
  11. And That's No Lie [Remix] * (6:17)
  12. Counterforce 2 * (3:09)
  13. Sunset Now [Extended] * (5:29)
avatar van FisherKing
Na dit album heeft Heaven 17 me niet meer kunnen boeien. 't werd ook allemaal commercieler en commercieler.

avatar van blabla
FisherKing schreef:

't werd ook allemaal commercieler en commercieler.

Uhhhh, dat vond ik vanaf (en inclusief) de eerste plaat al

avatar van Kos
Kos
Heaven 17 klinkt wel altijd gelikt iig. Maar niet geheel onverdienstelijk. Goeie zangeres ook op Temptation -edit- da's een andere CD zie ik.

Voor jongens die geen noot konden lezen vond ik ze altijd wel goede muziek maken. Roept bij mij allemaal een heel fijn jaren 80 gevoel op. Ze zijn misschien wel gelikt, maar op een heel eigen manier en commercieel? Volgens mij hebben ze hier zelden de top 40 gehaald.

avatar van FisherKing
wackyboy schreef:

Volgens mij hebben ze hier zelden de top 40 gehaald.

Klopt, met temptation. Met commercieler bedoel ik hier eigenlijk, gelikter muziek maken met de hoop commercieler te worden.

cambal
Misschien wel hun mooiste plaat

avatar van Slowgaze
Aardige plaat, een beetje een aalgladde en minder funky versie van Shriekback (tenminste, ik hoor die associatie nogal), hoewel het tijdsgenoten van elkaar waren, dus daar kan ik ook verder geen uitspraken over doen.
Mooie blazerspartijen en vrouwelijke vocalen trouwens ook.

zaaf
is er niemand die de ware schoonheid van And That's No Lie onderkent?

dat is een meesterwerk dames en heren!

de rest is bij vlagen goed, maar staat niet in de schaduw

cambal schreef:
Misschien wel hun mooiste plaat

Dat is jouw visie, maar ik vind The Luxury Gap (veel) beter en omdat ze ermee debuteerde en bij in sloeg als een bom sla ik ook Penthouse & Pavement hoger aan.

avatar van frolunda
Sunset now,And that's no lie en the Skin i'm in zijn goed maar in zijn totaliteit blijft How men are,qua niveau toch een stuk achter bij hun eerste twee albums.

avatar van EttaJamesBrown
Een van mijn jeugdliefdes. In mijn hart gegrepen na het hemeltergend mooie 'come live with me' .
Op dit album komt het net niet uit de verf, op een paar toppers na. Sunset Now en Reputation.
Bij vlagen is And thats no lie ook prima, al had het wat korter gekund.

Draai m weer eens.
Is een stuk beter dan ik dacht.
De 1e is natuurlijk magisch, de 2e ook mooi.
And that's no lie behoort inderdaad bij hun beste nummers.
Het is wel gelikt maar veel funkier dan de meesten die in het synth pop graaien.

Luister eens naar Reputation, heeft George Michael heel goed naar geluisterd

avatar van EttaJamesBrown
zaaf schreef:
is er niemand die de ware schoonheid van And That's No Lie onderkent?

dat is een meesterwerk dames en heren!

de rest is bij vlagen goed, maar staat niet in de schaduw

Het zien van Ware Schoonheid is slechts enkelen gegeven. Ik ben halverwege de instapcursus om dat ook te bereiken.....en dat is (g)een leugen.
Ik vind Reputation iets mooier.