Axel Rudi Pell - The Wizards Chosen Few (2000)

Duitsland
Label: Steamhammer

1. Broken Dreams (6:20)
  2. Carousel (8:00)
  3. The Masquerade Ball (10:40)
  4. Ghosthunter (6:01)
  5. Oceans of Time (7:45)
  6. Still I'm Sad (4:36)
  7. Come Back to Me (6:50)
  8. Burn / Purple Haze / Call Her Princess [Soundboard Live '98] (13:08)
  9. Total Eclipse (Opus #2 Allegro E Andante) (3:39)
  10. Eternal Prisoner (7:31)
  11. Fool Fool (5:19)
  12. Casbah (10:03)
  13. Snake Eyes [Live '95] (6:21)
  14. Mistreated [Live '95] (14:49)
  15. Magic (9:22)
  16. The Clown Is Dead (12:10)
  17. Nasty Reputation (4:10)
  18. Land of the Giants (8:35)
  19. Hear You Calling Me (4:57)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Zeer degelijke compilatie van de Duitse gitarist. Alweer 10 jaar oud, maar ondanks dat geeft The Wizards Chosen Few een goede indruk wat Axel Rudi Pell in zijn mars heeft. Ook staan er in de vorm van het meeslepende "Broken Dreams" en het helaas wat mindere "Ghosthunter" 2 exclusieve nummers op. Persoonlijke favorieten zullen ook hier best wel ontbreken, alhoewel ik er maar weinig tegenkom. Als ik er dan toch eentje mag noemen: Between the Walls.
Maar verder geen gezeur. Dit is een prima en zeer objectief overzicht die vooral interessant is voor als je nog niets van Mr. Pell hebt en/of kent en daar dus nieuwsgierig naar bent.
Persoonlijk vind ik de meeste toppers overigens die met Jeff Scott Soto op zang, waarvan "Eternal Prisoner", "Casbah", "Magic" en "The Clown is Dead" zeker tot m'n favorieten behoren.
Echter doet de rest er nauwelijks voor onder.