Songdog - Last Order at Harry's Bar (2013)

Folk / Rock
Label: Junkyard

1. A Thousand Roads (5:19)
  2. A Million Times (4:07)
  3. Those Straight-to-Video Kind of Days (4:44)
  4. Last Orders at Harry’s Bar (4:58)
  5. St. Lucy’s Day (5:07)
  6. Bumpy Roads (4:38)
  7. The Kid in the Super 8 Film (4:09)
  8. Monster of the Deep (2:12)
  9. Sex, Death and Country Music (5:01)
  10. Sunshine / Moonshine (4:48)
  11. The Lies I Tell Valerie (4:52)
  12. Swansong (4:14)
  13. Something for the Woman with Everything (4:11)
  14. Red Orchids (3:14)
Songdog wist me een paar jaar geleden compleet te overrompelen: de muziek raakte me en de sfeer was helemaal goed op dat moment.
Inmiddels zijn we wat albums verder en kan ik concluderen dat ze nog steeds ijzersterke nummers schrijven maar dat het me toch een stuk minder raakt en dat komt waarschijnlijk door verzadiging.

Elk album sluit naadloos op elkaar aan en het lijkt er op dat de formule daardoor een beetje aan het uitwerken is bij mij.
Start je met dit album dan zou het zomaar kunnen dat je in hetzelfde warme bad stapt als ik indertijd maar te veel Songdog zorgt er voor dat de aandacht verslapt.
Misschien is ruim een uur ook wat te veel.

Last Order at Harry's Bar is absoluut een aanrader als je niet bekend bent met de band: prachtige nummers allemaal maar ken je de discografie van dit gezelschap wel goed dan krijg je meer van hetzelfde en daar moet je net even zin in hebben.