Arab Strap - The Week Never Starts Round Here (1996)

Avant-Garde / Rock
Label: Chemikal Underground

1. Coming Down (3:35)
  2. The Clearing (5:52)
  3. Driving (2:11)
  4. Gourmet (2:40)
  5. I Work in a Saloon (2:35)
  6. Wasting (3:41)
  7. General Plea to a Girlfriend (1:44)
  8. The First Big Weekend (4:53)
  9. Kate Moss (4:49)
  10. Little Girls (2:29)
  11. Phone Me Tonight (4:28)
  12. Blood (2:54)
  13. Deeper (7:35)
avatar van dj maus
Een nog onzekere Aidan Moffat en Malcolm Middleton brengen soms haast fluisterend, dan weer baldadig, maar altijd oprecht verslag uit van hun getroubleerde ervaringen met het andere geslacht.

Met name Coming Down en Deeper zijn bloedstollend. Kate Moss en Little Girls zijn puberaal, maar stiekem ook herkenbaar.

The First Big Weekend is de perfecte soundtrack voor de rit van werk naar huis op vrijdagmiddag.

avatar van Lost
Deze gekocht samen met Philophobia in kader van de reissues om mijn verzameling arab-platen compleet te maken.

Ben begonnen met deze te beluisteren: een echte meevaller. Moffat die in de meeste nummers fluistert met de microfoon aan zijn neus geplakt, Middleton die zijn gitaarpartijen er spaarzaam over drapeert... . De drums zijn rudimentair, luister eens naar The Clearing, kippenvel gegarandeerd...

De vele pareltjes worden soms afgewisseld met nog niet afgewerkte songs, bijna demo's zoals General Plea to a Girlfriend... Gelukkig duurt dat nummer maar 1,44 min en wordt dan gevolgd door het werkelijk magistrale The First Big Weekend, waar Adian een weekendje uitgaan beschrijft... Deze song mondt uit in een samenzang!!! tussen Moffat en Middleton .

Ik denk dat deze plaat zal uitgroeien tot mijn favoriete Arab Strap...

De peel sessions en live at kings Tut's heb ik nog niet beluisterd, ik krijg namelijk cd 1 niet uit mijn cd-speler...

zalwelnikszijn!
Hoe heeft dit 19 stemmen?

avatar van dix
dix
No shit Sherlock

avatar van Chungking
The First Big Weekend zou ik toch een haast legendarisch nummer noemen, maar blijkbaar heeft het die status hier niet echt