Metal Mania Stripped Vol. 2 (2005)

Alternatieve titel: VH1 Classic Metal Mania: Stripped, Vol. 2

1 stem

Label: Sidewinder

1. Scorpions - Rock You Like a Hurricane [Live] (4:22)
  2. Whitesnake - Here I Go Again [Live] (4:29)
  3. Night Ranger - Don't Tell Me You Love Me (4:54)
  4. Poison - Talk Dirty to Me [Live] (3:56)
  5. Tom Keifer of Cinderella en Fred Coury - Shake Me (3:39)
  6. Jani Lane - Cherry Pie (3:00)
  7. Tesla - Heaven's Trail (No Way Out) [Live] (4:42)
  8. Stephen Pearcy - Round and Round (4:34)
  9. Kip Winger - Madelaine (3:20)
  10. Dokken - Into the Fire [Live] (4:48)
  11. BulletBoys - Smooth Up in Ya (3:59)
  12. Nelson - (Can't Live Without Your) Love and Affection (4:04)
  13. L.A. Guns - Sex Action (3:58)
  14. Firehouse - Don't Treat Me Bad (4:16)
  15. Great White - Once Bitten, Twice Shy [Live] (4:32)
DutchViking
Aardige compilatie met bijna alleen maar nieuwe nummers. Deel 1 werd af en toe te zoetsappig en was m.i. teveel van hetzelfde. Deel 2 is veelzijdiger en bevat naast veel live-materiaal ook nieuwe versies van de niet-live nummers. Soms pakt dat verrassend goed uit. Enige minpunt van deze verzamelaar is dat er slechts uit één genre wordt gekozen, want bands als Dokken, Firehouse, Night Ranger, Whitesnake en LA Guns hebben nogal wat met elkaar gemeen en hebben bovendien al ruim een decennium geen geweldige platen meer gemaakt. Dat heeft bovendien een nadelig effect op mijn beoordeling. Dit is een compilatie die trouwens erg op de Amerikaanse markt gericht is.