Sly & The Family Stone - Small Talk (1974)

Funk
Label: Epic

1. Small Talk (3:22)
  2. Say You Will (3:20)
  3. Mother Beautiful (2:01)
  4. Time for Livin' (3:17)
  5. Can't Strain My Body (4:10)
  6. Loose Booty (3:47)
  7. Holdin' On (3:40)
  8. Whisful Thinkin' (4:26)
  9. Better Tee Than Me (3:36)
  10. Livin' While I'm Livin' (2:58)
  11. This Is Love (2:54)
  12. Crossword Puzzle [Alternate Version] * (3:48)
  13. Time for Livin' [Alternate Version] * (4:01)
  14. Loose Booty [Alternate Version] * (2:06)
  15. Positive [Instrumental] * (2:14)
avatar van kemm
Minder essentieel als al hun voorgaande platen, maar toch zeker het vermelden waard, deze Small Talk. Het ligt een beetje in het verlengde van de voorganger Fresh: Smooth funk die gelukkig nooit te soft wordt. Het is allemaal wel wat minder memorabel dan op de vorige plaat. Nummers als 'Mother Beautiful' en 'Loose Booty' zijn echter niet minder dan heerlijk! Dat grappig gezongen stukje in 'Loose Booty' (van "Shake it, shake, lettin' it go." of zoiets ) is echt fantastisch!

ik vind deze eigenlijk geniaal door z'n minimalisme

avatar van paddy pipedown
Can't Strain My Body ?
Dat moet Can't Strain My Brain zijn!
Hét prijsnummer van dit album.
Verder is het een mindere versie van Fresh.
Of Fresh met violen.
Maar dat maakt het nog steeds een vier sterren album.
Sly heeft meer soul en funk in zijn donder dan de complete soulgeneratie na Prince.

avatar van paddy pipedown
kemm schreef:

Shadrach, Meshach, Abednego...uit het boek Daniel worden bezongen.

Amsterdamman
Dit is voor mij het ultieme album van Sly. NAtuurlijk There's A Riot is te gek, en dat geldt ook voor Fresh en Stand en eigenlijk voor alle albums. Maar voor mij is dit uniek: funk met viool. Helemaal te gek. Waanzinnig. Het begint al te gek met Small Talk en eindigt super met This Is Love.

Dit is vreemd genoeg misschien wel mijn favoriete sly stone album. Wordt volgens mijn persoonlijk mening echt zwaar onderschat