Normaal - De Wilde Joaren (2013)

Alternatieve titel: Nooit Eerder Vrijgegeven Radio-Actief Materiaal

Label: Centertainment

1. De Boer Dat Is de Keerl (3:47)
  2. De Beer Is Los (4:10)
  3. L.D.N.N. (Loaw 'T Dink Niet Nuumen) (3:12)
  4. Kleine Dinie (4:10)
  5. Ik Kreeg 'T D'r Warrem Van (3:02)
  6. Niet Noar Huus Toe Goan (3:55)
  7. Alie (4:02)
  8. Noar 'T Café (4:02)
  9. Verstand op Nul (4:23)
  10. Oerend Hard (5:46)
  11. Vrouw Haverkamp (1:01)
  12. Hummelo (3:52)
  13. Kom op Allemoal (2:21)
  14. Doar Baal Ik Van (5:34)
  15. Hard Wie Kruppstahl (2:39)
  16. Geef Ut Toe (2:57)
  17. Kom Es Effe Hier (2:35)
  18. Oh Deerne (4:57)
  19. Alie (3:30)
  20. A-A-Auw (2:48)
  21. Ik Mos Pissen (4:19)
  22. Hummelo (4:14)
  23. Ojadasawa (3:23)
  24. Woarum Mot Mien Dat Oaverkommen (5:14)
  25. Alie (3:33)
  26. Drieteri-Je Blues (5:28)
  27. Oerend Hard (4:32)
  28. Ni-J Bouw Blues (3:08)
  29. Hendrik Haverkamp (3:43)
  30. Oh Deerne (3:58)
  31. Kiek Es um Ow Hen (3:16)
  32. Marie (4:49)
  33. Ik Bun een Keerl van Stoahl (3:37)
  34. Postbode (3:16)
  35. Ik Bun Moar een Eenvoudige Boerenlul (4:52)
avatar van vielip
Dit wordt er weer één jongens!! Na het geweldige album met VPRO opnames krijgen we nu wederom een juweeltje uit de archiefkast! Nummers als De beer is los, LDNN, Ik kreeg 't d'r warrem van, Kiek es um ow hen, Ik bun een keerl van stoal en Kom es effen hier stonden niet vaak op de setlist van Normaal. Verplichte kost veur alle hokers!!!

avatar van haythijs
Oehh wat een volluk is dat toch!! Onee die staat er niet op maar dit moet wel een heerlijk plaatje opleveren

Ilona1980
Ik heb hem al. Het album is afgelopen zaterdag gepresenteerd op de beurs in Utrecht. Nou het is echt een geweldige live plaat uit een van de mooiste perioden van Normaal. Ik hoop dat er nog veel meer archieven opengaan, (bijvoorbeeld het krachttoerconcert in lichtenvoorde wat ooit op vhs is verschenen) wat laten we eerlijk zijn, van deze band kan nooit te veel verschijnen!

Ilona1980 schreef:
Ik hoop dat er nog veel meer archieven opengaan

Dat bedoel ik! Met name in de late jaren 70 en de gehele jaren 80 zijn er legio (radio) opnames gemaakt die vast nog wel ergens op de plank liggen. Uitbrengen die handel!! Al was het alleen maar als eerbetoon aan Brekken Jan!

avatar van haythijs
Die VHS uit 1997 ( dacht ik?) heb ik nog wel, maar geen VHS recorder meer. Los van bepaalde onnodige bijdragen tijdens dat concert( die meiden van BNN met dames laat de rockjes nu maar waaien) is dat idd ook een prima optreden. Ik denk dat qua muzikale bezetting daar de beste Normaalstaat te spelen. Heerlijke sound ook, Paultje rockt, ronkt, knettert en Bennie brult geweldig.
Let wel, met Puntdroad en Brekken Jan heb je de ultieme authentieke Normaal, maar die bezetting uit de jaren 90 met Fokke als drummer, Ketsen Jan als slaggitarist en Paul Kemper als ( zeer onderschat) leadgitarist knalt de band wel!

Deze wilde joaren inmiddels ook beluisterd, Ik ben dan wel een eenvoudige boerenlul maar ik schaam mij hier niet veur!!!

avatar van Izzy Maurice
Een schitterende compilatie van 3 live shows van Normaal in haar beste jaren.

Lochem Festival 1982: De Deurdonderen veldtocht doet het Lochem festival aan waar het allemaal begon voor Normaal in 1975. Opnames klinken geweldig. De nadruk ligt op nummers van de LP's Deurdonderen (De Beer is Los, De Boer dat is de Keerl, Kleine Dinie e.a.) en Oerend Hard (Noar 't cafe, Alie, Oerend Hard). Gaspiepe stookt het vuurtje lekker op. Ik Kreeg 't d'r warrem van!

Vara's Lijn 3 1977: De jonge Normaal van de beginjaren. Maar hey wat zijn ze al goed live. Het høkt al aan alle kanten en swingt meer als op de studio opnamen van de LP Oerend Hard (1977).

Zomerpop Veenendaal 1980: Normaal in de 5-mans bezetting met 2 gitaristen Puntdroad en Gaspiepe zoals ook te horen op de LP Høken is Normaal (1980) maar dan live. Anders dan de live LP Spingleavend (opgenomen januari 1981) wanneer Puntdroad de band al uit is, is hier ook materiaal uit de beginjaren te horen (Ojadasawa, Oh Deerne, Oerend Hard) en is daarom een betere compilatie van de band dan op die ook al niet misselijke LP.

Compliment en dank voor Pseudomym records voor deze mooie aanvulling aan mijn verzameling. Ik hoop op nog meer archiefwerk van de Achterhoekse helden.

Leuke aanvulling Izzy,
Ik wist eigenlijk nooit dat Puntdroad en Gaspiepe nog een tijdje samen hebben gespeeld. Ik dacht dat de ene ging en de andere daarvoor terugkwam. Zoals later Paul dus weer Alan opvolgde.
Toch wel een aardig rijtje gitaristen, fijner dan de jongen die er nu speelt vind ik.

avatar van vielip
Ik heb zelfs nog opnames dat zowel Paultje als Gaspiepe samen in de band zaten! Dat die samen in de band hebben gezeten wist ik dan weer nooit totdat ik die opnames kreeg....

Ik had deze opnames al voordat het uitkwam. Ik mistte alleen 'Ik mos pissen' uit 1978. Trouwens, er missen wat nummers. Ik heb de show uit 1982 en daar missen de eerste twee nummers (Deurdonderen & Ik Verdom 'T). De show uit 1978 mist het eerste nummer (Daldeejen). De show uit 1980 mist drie nummers (Ik bun een rock en roller, 'T kampvuur laait en als afsluiter Ajuu de mazzel).

avatar van gigage
Ik had ooit de radio opnames in Oldenzaal 1982 van radio Oost, daar stond zo te horen meer publiek dan hier in Lochem (zelfde tour neem ik aan)

avatar van vielip
Ja die opnames uit Oldenzaal zijn fantastich! De beelden (cirucleren op youtube) spreken boekdelen; wát een sfeer! Eén hossende en beukende menigte, geweldig.

avatar van Poles Apart
vielip schreef:

Niet normaal meer, maar toch Normaal, bedoel je?

Zoiets inderdaad

avatar van Dirkrocker
Toen deze uitkwam heb ik hem gelijk gehaald,die cd’s zijn toen zovaak gedraaid tijdens avonden met vrienden, in de keet en tijdens vakanties . Oplaatst waren ze zovaak gedraaid, dat de cd’s begonnen te stotteren en om de 3 min bleef hangen letterlijk grijs gedraaid door iedereen. Gelukkig kreeg ik met me verjaardag jaar daarop vervangend gloednieuw materiaal terug naar de cd : 3 geweldige live registraties. Idd op de 2e cd staan opnames uit 1980, dus zowel met joly als de gaspiepe. Voor elke Høker /aanhanger en lust voor t oor en verplichte kost. Na springleavend en kriebel in de konte worden we weer heerlijk verwend met goede live opnamens met en Normaal in top conditie. Ook nummers die vaak niet op de setlist stonden later(zoals vielip hierboven al aangeef) staan hierop. Enige wat ik mis is de live versie van deurdonderen van de registratie uit 82. Die heb ik wel ergens anders opstaan, en is van het zelfde concert. Maar die is zo hard en lekker ruig ingespeeld, zonder saxofoon en wat. Daar kan de studio versie nog en puntje aan je weet wel . Maar goed er moet wat te klagen blijven

avatar van ricardo
Deze nu op cd besteld om in de auto af te spelen, een onmiskenbare topper uit hun beste periode, dat word urenlang genieten dat weet ik nu al!!

avatar van ricardo
Geweldige dubbel cd dit, en dan vooral de eerste cd! Jeugdsentiment en oude tijden herleven, dat kan alleen maar een 5* worden! Het geluid is ook zo kraakhelder, net of ze voor je neus staan te spelen

avatar van Dirkrocker
Geweldig materiaal blijft dit idd. Beste periode, enige jammere vind ik dat sommige nummers er dubbel op staan, had dan liever andere nummers er ook bij gehad, zoals bijv deurdonderen die speelde ze in die tijd zo lekker en ruig. Maar verder niks op aan te merken. Høken is Normaal