VOF De Kunst - 2(013) (2013)

Label: Coast to Coast

1. Het Bloed Kruipt (3:57)
  2. Onze Lieve Vrouweplein (3:27)
  3. Strepen op de Weg (3:49)
  4. Lief (3:23)
  5. Van Mij (3:17)
  6. Hoop (4:08)
  7. Foto van Jouw Lach (3:42)
  8. Zo'n Dag (3:56)
  9. Ze Zeggen (4:20)
  10. Wat een Wereld (3:13)
  11. Mijn Tuin (5:07)
  12. Een Dag (2:52)
  13. Vandaag (5:09)
  14. Als Ze Lacht * (3:52)
Is dit wat? Tot nu toe weinig respons..

avatar van B.Robertson
Jawel, het is nog wel wat. Je koopt je er geen breuk aan. €15,- op de CD-presentatie; aan mij was het de 'eer' als eerste dit album te kopen, Nol Havens heeft hem gesigneerd. Mijn aankoopbeleid heeft sinds de zomer echter op volle toeren gedraaid. Echt vaak is 2(013) nog niet gedraaid (wat wel?). Het album heeft in ieder geval een rustgevend effect op mijn soms wat rusteloze hoofd. Ik ben nog niet zover dat ik favorieten kan aanvinken, m.i. opent het album met één van de mindere nummers. Ook de bonustrack, een oud nummer, reken ik niet tot hun betere werk. Of VOF hier na 20 jaar kinder-repertoire nog veel aandacht mee weet te trekken betwijfel ik ten zeerste. Voor een optreden op het Zeeland Nazomerfestival 2013 voor het volwassen Nederpoppubliek werd de kaartverkoop verlaagd van €17,50 naar €7,50, wegens een tegenvallende verkoop. 3,5 is bij mij overigens al een vrij redelijke waardering.

Vandaag gekocht, net even beluisterd eerste indruk klinkt goed, even laten bezinken

V.O.F. de Kunst die weer popmuziek gaat maken voor Volwassenen, leuk vond ik het toen ik ergens in 2012 de single ''Het Bloed Kruipt waar het niet gaan kan'' hoorde langskomen. Grappig liedje dat wel bleef hangen in mijn hoofd, niet bijster bijzonder.

Daarna heb ik even een tijdje niets meer over de band gehoord, totdat ik dit album tegenkwam in de platenzaak. Slechts 15- euro dus meenemen!
Ik kom tot de conclusie dat het een leuke popplaat is geworden met sfeervolle liedjes en aantal nummers die je prima kan meeblehren bij een concert.
De nummers Hoop, Mijn Tuin en het rustige Strepen op de Weg behoren tot mijn favorieten, mooi!
Liedjes als Ze Zeggen en Van Mij skip ik liever qua tekst en muziek zijn die niet geweldig.

Teksten meelezen met het boekje heeft trouwens weinig zin, er staan behoorlijk wat fouten en sommige zinnen zijn totaal anders. Maar ja dat is slechts een detail, dit doet geen afbreuk aan de muziek.

Al met al een prima `volwassen` popplaat van V.O.F. de Kunst, ik vrees alleen dat dit album niet doordringt naar het grote publiek... jammer..