Too $hort - Cocktails (1995)

Label: Jive

1. Ain't Nothin Like Pimpin' (6:53)
  2. Cocktales (5:45)
  3. Can I Get a Bitch (6:46)

met Ant Banks

4. Coming Up $hort (6:06)
  5. Thangs Change (5:12)

met Malik, Jamal en Baby D

6. Paystyle (5:42)
  7. Giving Up the Funk (6:08)

met The Dangerous Crew

8. Top Down (5:08)
  9. We Do This (5:14)

met 2Pac, MC Breed en Father Dom

10. Game (5:55)

met Old School Freddy B.

11. Sample the Funk (5:17)
  12. Don't Fuck for Free (3:40)
avatar van KILLERBEE99
Too Short heeft wel een vette flow

off topic bericht verwijderd.

avatar van Stephaen
Ik kocht deze in '95 en was mijn eerste kennismaking met Too Short. Mede daardoor nog steeds wel mijn favoriete album. Wist ik veel dat hij voor de zoveelste keer hetzelfde kunstje uithaalde! Maar dat maakt ook niet zo veel uit. Als je van Too Short houdt is dat vanwege zijn relaxte flow en beats en schunnige, maar vaak grappige teksten. 'Cocktales' is het hoogtepunt en met de strakke beat nog steeds een van mijn westcoast favorieten. Ook 'Sample the Funk' met live instrumentarium is een topper. Ook de gastbijdragen van o.a. 2Pac zijn dik in orde. Een paar nummers zijn wel wat minder, maar als geheel een zeer geslaagd album. De lang uitgesponnen nummers roepen de sfeer op van de funkplaten uit de jaren '70. Daarmee creëert Too Short een unieke stijl en een album die niet mag ontbreken in een westcoast mid-90's hip hop collectie.