Kimmie Rhodes - West Texas Heaven (1995)

Folk / Country
Label: Jackalope

1. West Texas Heaven (3:07)
  2. Hard Promises to Keep (4:51)

met Willie Nelson

3. Wild Roses (3:07)
  4. Just to Be Near You (3:41)
  5. Maybe We'll Just Disappear (3:41)

met Waylon Jennings

6. Be Mine (4:19)

met Waylon Jennings

7. Git You a Job (3:33)
  8. I Never Heard You Say (5:38)

met Willie Nelson

9. The Corner of the Bar (4:52)
  10. Home John (4:02)
  11. I'm Gonna Fly (3:57)

met Townes Van Zandt

12. Les Roses Sauvages (3:10)
  13. I'm Not an Angel (4:15)
avatar van heartofsoul
Kimmie Rhodes is afkomstig uit Lubbock, Texas en, als ik mag afgaan op de liedjes op dit album, een geweldige songschrijver in het country/folk genre. Ze is waarschijnlijk in haar thuisland wat bekender, want haar albums heb ik hier in de winkels eigenlijk nooit gezien, behalve dan dit prachtige West Texas Heaven. Ze schreef diverse nummers voor andere artiesten, o.a. voor Willie Nelson die hier in twee nummers is te horen, evenals Waylon Jennings trouwens. En voor de liefhebbers: het duet met Townes Van Zandt: I'm Gonna Fly is het aanhoren alleszins waard; Townes zingt hier prachtig.
Mooi album, dat ik na lange tijd weer eens met zeer veel genoegen beluisterde. Maar overtuig jezelf.

avatar van potjandosie
een heel fraai album van Kimmie Rhodes, opgenomen in Austin, Texas. zij blijkt in haar thuisland een enorme staat van dienst te hebben, maar is hier in den lande niet erg bekend. zij heeft totaal 16 albums gemaakt. ik ken er slechts 3 van, waarvan deze er met kop en schouders boven uitsteekt. haar meest "rootsy" plaat, op het kruisvlak van americana/country/folk. daarnaast wordt haar muziek ook wel geclassificeerd als pop/rock/gospel, waar op dit album geen sprake van is. het songmateriaal is sterk, de muzikale invulling prima met o.a. klasbakken als Mickey Raphael (harmonica) en Jack "Cowboy" Clement (dobro). een evenwichtig album met 11 fijne "originals" van de dame zelf en 1 nummer "Home John" van ene Jimmy Day, wat ik overigens het zwakste nummer vind op dit album. het titelnummer "West Texas Heaven" trekt je onmiddellijk mee in de sfeer van dit album. je ziet bij wijze van spreken de prairie vlaktes voor je en je waant je al snel in Texas. het samen met Townes Van Zandt gezongen "I'm Gonna Fly" is het absolute hoogtepunt. de 2 duetten elk met Willie Nelson en Waylon Jennings doen er niet veel voor onder. voor de liefhebber een semi-topper in het genre.