Built to Fade - To Dust (2013)

Folk / Hip-Hop
Label: APOS

1. To Dust (2:10)
  2. Angel (3:44)
  3. Willie Sutton (3:09)
  4. Where Are You Now? (3:51)
  5. The Invisible Man (3:25)

met Nemo Achida

6. The Actress (3:06)
  7. Dark Night (3:19)
  8. Static (2:51)
  9. Let It Go (4:11)
  10. Glow True (3:25)
avatar van MJ_DA_MAN
Built to Fade bestaat uit Zoe Wick, Dane Ferguson, Anna Wise (alle drie zangeressen) en Kno van CunninLynguists (die de producties voor zijn rekening neemt). Ze maken naar eigen zeggen ''folk hop''.

avatar van Oepsje
Eigenlijk blij verrast na het horen van het album. Had er na de single Willie Sutton weinig vertrouwen in, maar na het horen van de hele plaat heb ik er een lekker gevoel aan overgehouden. Beoordeling volgt na meerdere luisterbeurten.

avatar van P.O.W.
Ben niet weg geblazen door de stem van Dane Ferguson, ik krijg skipneigingen door hem. De rest klinkt wel erg lekker. Zoe Wick kende ik al van die heerlijke Love Ain't cover en Anna Wise overtuigde al op Oneirology natuurlijk.

Tof dat Kno zo'n project aangaat.

avatar van P.O.W.
Paar luisterbeurten verder, lekker albumpje dit man. 4*

avatar van Elohim
Na Stoupe waagt nog iemand zich eraan. Grappig.

Ik vind dat Stoupe het toch beter kan trouwens, producties verzorgen voor non-hiphop. Dat Red Martina album is prachtig.

avatar van MJ_DA_MAN
Goede producties, weinig boeiende zang. Had dit liever instrumentaal gezien. Of gewoon met raps (en/of semi-zang) van Deacon en Natti, wat best had gekund. Daardoor niet meer dan 3*.

avatar van Silky & Smooth
Het is een tijdje geleden dat ik onder de indruk was van de recente producties van Kno, maar dit is wel erg fijn. Het ligt mooi in het verlengde van CunninLynguists. Qua is zang is ook prima, maar wat minder indrukwekkend. Het valt wat weg in de muziek van Kno, waardoor het soms meer vocalen in dan over de producties lijken. Een paar extra rapbijdrages was ook niet verkeerd geweest. Het nummer met Nemo breekt de gehele sfeer op een goede manier.