Lala Njava - Malagasy Blues Song (2013)

1 stem

Madagaskar
Wereld
Label: Riverboat

1. Soa Gnanay (4:25)
  2. Dinako (4:20)
  3. Sweet Lullaby (4:04)
  4. Pardon à l’Afrika (3:49)
  5. Voatse (4:38)
  6. Kabary Seza (5:36)
  7. Hasosora (4:37)
  8. Baovola (5:44)
  9. Blues Song (5:43)
  10. Mosera (2:50)
Een prachtig album van deze zangerws uit Madagascar, uitgegeven door het onovertroffen Riverboat label. Er kwam van dat label een reclame voorbij, 10 cd's voor een mooi prijsje. Enkel was het niet helemaal duidelijk welke cd's het waren, ik koos in ieder geval voor een pakketje met vrouwelijke artiesten. En dit is één van de pareltjes.
Achteraf kende ik deze zangeres wel, ze maakt ook deel uit met wat broers en zussen van de groep Njava en daarvan heb ik deze cd Ik zal deze ook nog op de site proberen te krijgen.

In ieder geval is Malagasy Blues Song een betoverend album. Centraal staat de karakteristieke stem van Lala Njava. Haar stem is krachtig, maar ook wat hees en scherp. Het raakt je direct. 10 nummers staan er op de cd en de muzikale omlijsting is effectief en mooi. Soms wat minimaal met enkel een gitaar, maar soms ook wat breder en voller. Maar altijd in dienst van de zang en stem. De muziek is wisselend, soms wat bluesy, maar dan een up tempo Afrika pop/dans funky nummer. De muzikanten zijn ook een aantal van de broers en zussen, maar ook andere muzikanten doen mee. Ze zorgen voor enerzijds een echt een intieme sfeer, maar het kan ook dansbaar zijn.
Een aanrader voor de world music liefhebber en ook echt een Riverboat uitgave. Riverboat is avontuurlijk en durft echt zaken uit te geven die andere labels links laten liggen. Waaronder dit pareltje.