Molly Hatchet - Lightning Strikes Twice (1989)

Label: Capitol

1. Take Miss Lucy Home (3:13)
  2. There Goes the Neighborhood (3:45)
  3. No Room on the Crew (3:27)
  4. Find Somebody New (3:12)
  5. The Big Payback (4:36)
  6. I Can't Be Watching You (6:01)
  7. Goodbye to Love (5:30)
  8. Hide Your Heart (4:39)
  9. What's the Story, Old Glory (3:21)
  10. Heart of My Soul (5:32)
avatar van Metal-D78
Erg gelikt jaren '80. Opvallendste track = Hide Your Heart dat hetzelfde jaar verscheen op KISS - Hot in the Shade (1989) Verder een album om niet vaak te draaien.

there goes the neighborhood vind ik geweldig
de rest is een stuk minder

Obligate partyrock.
Weinig southern rock.
Al is de productie wel wat vetter dan The Deed is Done.
Deze plaat rockt dus wel op zn momenten. De songs zijn gewoon niet zo goed.

There Goes the Neighborhood is kinderachtig maar aanstekelijke barroom-rock n roll.
I Cant Be Watching You een lekkere boogie-blues met een hoop solo's. Erg lekker.
Goodbye to Love een redelijke ballad en Hide Your Heart een redelijk geslaagde Kiss-cover (het nummer is 4 gecoverd in 1989, door Kiss, Bonny Tyler, Robin Beck en Molly Hatchet) en schijnbaar heeft dus niemand er een hit van kunnen maken.

avatar van Edwynn
Hide Your Heart is geschreven door Paul Stanley en Desmond Child voor de Crazy Nights plaat. Dat ging niet door en uiteleindelijk verscheen het voor het eerst op een Bonnie Tylerplaat. Later besloot Kiss het zelf ook op te nemen en ook Robin Beck en Molly Hatchet. En dan zijn we Ace Frehley nog vergeten. Want ook hij nam het op.
Verguisd om het ' nanana' gedeelte. Maar damn, I love it.

Ozric Spacefolk
Ik vind het nummer te gek.

Heb op Youtube (lang leve youtube) alle versies even beluisterd, en het maakt niet uit wie 'em doet, het is een te gek nummer.

avatar van Metal-D78
Absoluut een te gek nummer. Heel Desmond Child-ambachtelijk nummer (simpel verhaaltje over de liefde, duidelijke couplet/refrein-toestanden etc.), maar hij klopt voor de volle 100%. Verveeld geen moment. (dat nummer dan) Deze Molly Hatchet is voor het overige erg slecht.

Ozric Spacefolk
Ja? Vind je de andere door mij aangestipte nummers ook niets?

avatar van Metal-D78
De laatste keer dat ik deze plaat hoorde was een week of twee geleden in de auot en toen ergerde ik mij voornamelijk aan dat party-gehalte, het dunne geluid en dat irritante pianootje. Die specifieke nummers zeggen mij zo even niets. Ik heb nog een plaat van ze, Molly Hatchet - Warriors of the Rainbow Bridge (2005) deze, en die bevalt mij een stuk beter. Lekker heavy. Nog andere aanraders?

Ozric Spacefolk
De eerste twee platen zijn te gek, maar de livedubbelaar Double Trouble en Live at the Agora 1979 zijn ook absolute aanraders.

De rest is van meer bedenkelijk niveau.

Wellicht dat het stevige Devil's Canyon iets is.

avatar van Metal-D78
Ga ik daar eens naar opzoek.

van die laatste ken ik Tatanka, en dat is inderdaad wel heavy.

Kingdom of XII die is nog beter

Ozric Spacefolk
Kingdom of XII is ook erg goed, inderdaad.