Lydia Lunch & Rowland S. Howard - Shotgun Wedding (1991)

Label: Triple X

7. Cisco Sunset
  8. Incubation
  9. Black Juju
Mojo Pin
Onbegrijpelijk dat hier nog maar 3(!) keer op gestemd is!

Lydia Lunch (voormalig frontvrouw van no-wave band Teenage Jesus & the Jerks) en Rowland S. Howard (gitarist van The Birthday Party), die in de jaren '80 al eerder samenwerkten, leveren hiermee een heerlijk venijnige plaat af. Solar Hex schopt gewoon kont en Black JuJu is ronduit fantastisch

Ga daar maar eens heel gauw achteraan, Paap

avatar van Paap_Floyd
Goed goed goed... Als ik zo van dat pm-gespam af ben

djeffibrelich
De meeste nummers zijn wel degelijk mijn ding.
Deze plaat klinkt heel erg 4ad, maar dan wel met een scheutje punk.
lydia lunch (kende de naam alleen , had er nooit iets van gehoord) heeft een stoere zangstem, en dat lelijke spel van rowland s .howard doet denken aan the birthday party.
black juju is fantastich, ook burning skulls (lekker punk) , en in my time of dying zijn lekker.
goede tip.

avatar van dix
dix
Fijn dat hier een lichtje op gezet wordt.

Burning Skulls is een heerlijke logge deun waarin de vocalen van lydia en de gitaar van Rowland elkaar keurig in balans houden ... allebei lekker intimiderend.

En zoals Lydia in Black Juju losbrandt .... Hail Satan ...

avatar van dix
dix
Weer eens uit de kast gehaald ...

Er is vast al veel gezegd over het beste intro van nummers, maar hebben we het wel eens gehad over het beste intro van platen ? Als je hier de bastonen voelt, een eerste gitaaraanslag en de drums, net uit de maat ... dan zet je 'm hárd en wil je alles horen.

Nou blijkt het album niet over de hele linie even sterk, maar behalve de opener en afsluiter viel me deze keer Endless Fall op als buitengewoon spannend en zuigend.

avatar van vleertje
Deze plaat is zo waanzinnig goed heerlijke vuigheid ten top in dat gitaartje Rowland S. Howard daar maak ik voor de zoveelste keer een diep diep diepe buiging voor

En dan natuurlijk het niet mis te verstane zeurstemmetje van Lydia eroverheen dit album SCHUURT zo lekker dat het net geen pijn doet.

avatar van frolunda
Lekker bezwerende en ontregelende indie-klassieker uit de jaren negentig.De versie waarop ook nog Lunch/Howard's uitvoering van Some velvet morning staat is overigens te prefereren boven degene die hier boven staat.

avatar van Sater
frolunda schreef:

Die staat natuurlijk al op de cd-release van deze klassieker.

Overigens staat hier niet de originele hoes afgebeeld, zal binnenkort kijken of ik een goede afbeelding kan vinden.