Klaus Schulze - Le Moulin de Daudet (1994)

Duitsland
Score
Label: Virgin

1. The Delegates (4:10)
  2. Mother Sadness (3:02)
  3. The Loss of the Factory (2:01)
  4. The Youth (1:49)
  5. Fiday's Departure (1:01)
  6. The Mill of Maitre Cornille (1:53)
  7. Maitre Cornille in the Fields (1:14)
  8. Folk Dance (1:35)
  9. The Discovery of Maitre Cornille Secret (1:51)
  10. Garden & Youth (3:18)
  11. Way to the Old People (2:42)
  12. Old People's Piano (3:28)
  13. Old People's Farewell (2:05)
  14. Exodus (4:54)
  15. Le Petit Dauphin I (5:29)
  16. Le Petit Dauphin II (1:39)
  17. First Church Sequence (1:59)
  18. Second Church Sequence & Organ (7:00)
  19. St. Pierre (2:17)
  20. Paradise & Inferno (5:56)
  21. Finale (4:57)
  22. The Ion Perspective * (15:58)
avatar van Gerards Dream
Dit 73ste album van Klaus Schulze kwam als eerste uit na de bijzondere set Silver Edition. Hierdoor zit de muziek die hier op te horen is daar in het verlengde van. De muziek op dit album is gebruikt in een episodefilm bestaande uit vijf verhalen van Alphonse Daudets onder regie van Samy Pavel. Deze lichte komedie is een co-productie tussen Italië, België en Frankrijk.

Voor een lichte komedie komt de muziek op dit album behoorlijk zwaar over. Het roept bij mij niet gelijk het beeld op om te gaan lachen. Mijn eerste glimlach ontstaat bij het aanhoren van Folk Dance, dit is een fraaie haast klassieke bewerking van Tango-Saty wat te vinden is op het album Audentity. Erg leuk om te horen.

Voor de rest zou ik het voornamelijk sfeer-muziek willen noemen waar voor je wel in de juiste stemming moet zijn. Wel heeft het album iets in zich om in waardering te groeien al zit het erg in het verlengde van wat op Silver Edition te horen was. Nu nog de film zien voor de juiste beeldvorming....

avatar van vigil
Daar bij die molen...

Halfje erbij voor deze best wel mooie plaat. Zijn werk hier gaat best veel richting dat van Vangelis in een bepaalde periode.

Mijn hoes is overigens wel een heel stuk mooier dan het gedrocht wat ik hier te zien krijg.

avatar van Gerards Dream
Het gedrocht wat hier staat als afbeelding is van de originele uitgave. De hoesafbeelding van de latere versie is inderdaad mooier. Dit hier is een mooie afbeelding voor in het sprookjesbos.