menu

James Brown - Get Up Offa That Thing (1976)

mijn stem
3,90 (10)
10 stemmen

Verenigde Staten
Soul / Funk
Label: Polydor

  1. Medley: Get Up Offa That Thing / Release the Pressure (9:16)
  2. You Took My Heart (3:23)
  3. I Refuse to Lose (7:33)
  4. Can't Take It with You (9:05)
  5. Home Again (4:39)
  6. This Feeling (8:22)
totale tijdsduur: 42:18
zoeken in:
avatar van west
4,5
Ik kende natuurlijk Get Up Offa That Thing al, één van de betere funk nummers van James Brown. En dat wil wat zeggen. Wat blijkt nou? Bijna de hele LP is gevuld met dit soort sterke J.B. funk. Zoals te horen op I Refuse to Lose, Can't Take It with You & het geweldige This Feeling. Ook de soulballads mogen er wezen. Net als natuurlijk de begeleiding van de J.B.'s. Klasse plaat dit!

3,5
Get up offa that thing is in de lange versie 1 van de allerbeste James Brown funknummers. En de rest van het album is eerlijk gezegd ook beter dan ik had verwacht van James in de latere jaren 70, aangezien die een wat mindere reputatie hebben. Dit album heeft echt uitstekend funky gitaarwerk bvb. Ik kan dit album prima van begin tot eind laten uitspelen. Kan ook geen duidelijke missers aanduiden, waar jammer genoeg vele James albums door geplaagd worden.

avatar van Minneapolis
4,0
Niet zijn grootste klassieker (afgezien van de titeltrack natuurlijk), maar wél mijn favoriet. Alle nummers zijn top (zeker het funky I Refuse to Lose en Can't Take It with You) de plaat is lekker gevarieerd. En die hoes..

Gast
geplaatst: vandaag om 16:37 uur

geplaatst: vandaag om 16:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.