Impellitteri - Stand in Line (1988)

Rock / Metal
Label: Relativity

1. Stand in Line (4:35)
  2. Since You're Been Gone (3:59)
  3. Secret Lover (3:27)
  4. Somewhere over the Rainbow (5:24)
  5. Tonight I Fly (3:52)
  6. White and Perfect (4:23)
  7. Leviathan (3:52)
  8. Goodnight and Goodbye (3:13)
  9. Playing with Fire (2:39)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Best wel aardige debuutalbum van deze vingervlugge gitarist, alleen jammer van het matige geschreeuw van Graham Bonnet. Waarom die Rainbow-cover (Since You've Been Gone) hierop staat, pff, eis van Graham Bonnet zeker? Leviathan is wel een knappe song met acceptabele zanglijnen.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Oeps, de vorige keer vergeten: Somewhere Over the Rainbow is van Harold Arlen en Yip Harburg. Het nummer is ook bekend bij Rainbow waar Graham Bonnet nog heeft gezongen dus staan er hier 7 originele nummers op, ook geen vetten. Muziek vertoont veel gelijkenissen met Rainbow en Yngwie Malmsteen maar geraakt nauwelijks boven het maaiveld. Het is een beetje een grijze muis achternagezeten door een kater die een haarbal ophoest (Graham Bonnet).

avatar van Barfly
Sir Spamalot schreef:

Wat mij betreft de zanger die de meeste haren in mijn nek overeind weet te krijgen. Zo wist Bonnet al complete albums met goede gitaristen finaal om zeep te helpen met zijn schuurstem, zuiverheid compenserend door nog harder de stembanden te gaan teisteren.
Voor een treffend voorbeeld, luister naar Alcatrazz - Live Sentence (1984)
Een slechte zanger die telkens weer de beste muzikanten om zich heen weet te verzamelen. Heel apart.

Op dit album staat wel een prima gitarist op klassieke leest te spelen.
Soms heeft zijn spel wat weg van Malmsteen, dan komen MacAlpine of Vinnie Moore weer om de hoek te kijken. Kortom, technisch bekwaam, maar niet perse origineel.
De momenten dat Bonnet zijn klep houdt, zijn aangenaam vertier.

avatar van gigage
Als je al een Malmsteen of Alcatrazz album hebt kun je deze laten liggen. Er gebeurt niks wat niet al eerder of beter was vertoond. Tenenkrommend is de instrumentale Somewhere Over the Rainbow (bekend van Judy Garland)
De riff van White and Perfect is een kopie van de Rainbow song Eyes of the world maar dan iets sneller. En hoewel weinig origineel, misschien daardoor de beste song van de plaat.
En een album als dit chart dan gewoon in de billboard 100 om daar vervolgens 5 maanden te bivakkeren. Persoonlijk vind ik No parole from Rock n roll van Alcatrazz beter, dit lijkt een soort deel 2. En ja, hij is snel, heel snel.

avatar van B.Robertson
Best wel een redelijk album. Op de gok tweedehands de CD aangeschaft omdat het zo'n album is dat goed 30 jaar geleden in de platenbakken stond en ik er anno nu benieuwd naar was. Nou ben ik wel met Malmsteen bekend, maar amper met Alcatrazz. Heeft Bonnet eerder een stevig album als dit ingezongen? Want in dat 2e genre metal kan ik mij wel vinden. Impellitteri, het bandhoofd, scheurt lekker weg zonder echt in originaliteit uit te blinken. Niet alleen Rainbows Eyes of the World in White and Perfect maar ook wat I Am a Viking van Yngwie Malmsteen in de riff van Leviathan schieten mij door het hoofd en bij vlagen komt er meer mij van elders bekend voor. Album is afgelopen voor je er erg in hebt en kwam mij niet onaangenaam over, m.u.v. die covers misschien.

avatar van hnzm
In tegenstelling tot enkele bovenstaande commentaren kan ik wel genieten van Graham Bonnet. Zowel bij Rainbow, Michael Schenker als Alcatrazz. Dit album borduurt inderdaad aardig voort op Alcatrazz met Yngwie. Nu ik deze met een 3,5 ster waardeer zie ik dat ik Alcatrazz - No Parole from Rock 'n' Roll (1983) - MusicMeter.nl 3,0 gaf. Mogelijk is mijn waardering bij albums die ik zelden luister afhankelijk van het moment. Ik neem me nu voor beide op een later moment nog eens achter elkaar te herbeluisteren.