Death Grips - Government Plates (2013)

Hip-Hop / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. You Might Think He Loves You for the Money but I Know What He Really Loves You for It's Your Brand New Leopard Skin Pillbox Hat (2:41)
  2. Anne Bonny (3:27)
  3. Two Heavens (3:02)
  4. This Is Violence Now (Don't Get Me Wrong) (2:38)
  5. Birds (4:38)
  6. Feels Like a Wheel (2:21)
  7. I'm Overflow (3:09)
  8. Big House (2:19)
  9. Government Plates (2:42)
  10. Bootleg (Don't Need Your Help) (2:06)
  11. Whatever I Want (Fuck Who's Watching) (6:38)
avatar van WeztSide
Tijd voor een nieuwe gestoorde luisterervaring.

Elmo.
Goed nieuws in de vroege middag, ben zeer benieuwd.

avatar van Don Cappuccino
Wat een grapjassen, die mannen van Death Grips. Eerst doodleuk vertellen dat het nieuwe album pas in 2014 uitkomt en nu is er compleet uit het niets een nieuwe plaat. Ik heb hem net voor de eerste keer beluisterd en ik denk dat dit mijn favoriete Death Grips-plaat tot nu toe is. Het is abstracter, zwaarder en het zit beter in elkaar. Dit is pas industrial hip-hop met behoorlijk wat IDM invloeden!

avatar van king_pin
Birds viel me behoorlijk tegen toen ze die op het (deep) web hadden gezet.
Maar ben ontzettend benieuwd naar (WEER) een nieuwe Death Grips plaat! Heerlijk dat het zo vanuit het niets komt.

avatar van hond racisme
Ja, akkoord met Don Cappuccino. Kan na Exmilitary wel eens mijn favoriete plaat worden. Wat een aangename verassing. Jammer van de cover, die vind ik een tegenvaller. Beetje een meer psycho en gestoorde versie van The Money Store. MC Ride schreeuwt ook veel meer high-pitched.

avatar van king_pin
Dat hoort inmiddels een beetje bij Death Grips aangezien al hun covers afschuwelijk lelijk zijn.

avatar van hond racisme
Ik vond de cover met Zach Hill's lul wel mooi.

UnknownPleasure
ik ben zoals altijd overdonderd door elk nummer. kan er nog niets zinnigs over zeggen, behalve dat ik nu al onder de indruk ben van dit album.

dalexterminate
Maniakale plaat dit, geweldig

avatar van king_pin
Government Plates heeft minder hooks die echt opvallen of memorabel zijn, ik heb het album nu 4 keer geluisterd en hoewel het als geheel weer een heerlijke Death Grips sfeer heeft valt geen een nummer me echt op. Exmilitary en The Money Store zaten er vol mee en dat was dan ook de reden waren die albums zo pakkend waren ondanks de complexiteit. No Love Deep Web had dat al minder maar wel een aantal nummers die er bovenuit staken in herkenbaarheid en deze heeft dat (nog?) helemaal niet. Dat is niet perse slecht en zorgt meer voor een muzikale trip maar tot nu mis ik ze wel.

avatar van hond racisme
Niet akkoord. Anne Bonny, Birds en Two Heavens zijn al direct één van de drie meest herkenbare Death Grips nummers ooit. Met No Love Deep Web gingen ze al naar de richting van dit geluid. Heel industrial, meer digitaal etc.

avatar van -SprayIt-
Muzikaal zeker het beste wat ik van ze gehoord heb. Gekkenhuis, chaos, maar toch goed luisterbaar.

avatar van Sandokan-veld
Volgens mij hoort er nog een track tussen 'Birds' en 'I'm Overflow' te staan, ik draai hem nu op Youtube en tussen die twee komt nog een track genaamd 'Feels Like A Wheel.' Deze wordt ook genoemd op de Wikipedia-pagina, maar ik heb de originele cd niet in huis. Iemand die dit kan bevestigen?

avatar van McSavah
Feels like a wheel hoort er zeker tussen te staan. Zal even een correctie indienen.

avatar van Sandokan-veld
Tnx McSavah

avatar van Koen St
geplaatst:
Op deze plaat neemt MC Ride een klein stapje afstand van de microfoon en nemen Andy Morin en Zach Hill wat meer de ruimte om meer te experimenteren met hun instrumenten en dit zorgt voor een elektronischer en experimenteler geluid van Death Grips. Een prima plaat met een aantal hele goede nummers, maar helaas zijn er ook een paar die vervelen en/of matig zijn.
Prima 4,0*

Stand: