Interiors - Act I: A Hundred Parts (2013)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. Scene of the Crash (3:42)
  2. Vincent (4:30)
  3. The Kingdom (3:06)
  4. Fireworks and Dreams (3:24)
Een nieuwe band waar drummer Marc Rollins-McKie deel van uitmaakt samen met Dan Wansell, Caroline Hall, Francis Booth en Andy Grieve. De vrrouw van Marc, Kathleen, is ook te horen op deze EP.
Ik ben tot nu toe alleen bekend met de snippets: Act I: A Hundred Parts - EP: The Interiors: Amazon.co.uk: MP3 Downloads en die beloven veel goeds.

Helaas moeilijk verkrijgbaar in Nederland tot nu toe (ook niet via iTunes) dus ik ben blij dat Marc een exemplaar meeneemt begin december zodat ik er van kan gaan genieten en dan hoort u mijn mening hier.

avatar van keijzm73
Oké, doe jij maar wachten. Luister ik 'm vast op Spotify

Wel bedankt voor de tip... Klinkt niet verkeerd

Aangezien ik nog even moet wachten tot begin december vooraleer ik dit schijfje in de cd speler kan stoppen doe ik het met de versie op Spotify.

Al bij de eerste klanken waar de cello van Kathleen Rollins-McKie te horen zijn smelt ik.... voeg daar de aangename zang van Andrew Hayes bij en ik kan al na 2 minuten stellen dat deze EP niet meer stuk kan.
Scene of the Crash is ontroerend en meeslepend en de ruigere kant maakt het nummer alleen maar intenser. Dit zijn binnenkomers waar je u tegen zegt!
Doet u er nog maar een paar zou ik zeggen (zelfs al is het maar een EP!).
Vincent heeft ook een hoofdrol voor Kathleen en de samenzang doet me denken aan het superieure over elkaar heen buitelen van Richard en Linda Thompson en dat mag u een compliment noemen voor Interiors.
Het is fris en sprankelt aan alle kanten en dat is wel eens anders in dit genre.
Die frisheid hoor je ook terug in The Kingdom dat lekker puntig klinkt. Nergens kakt deze EP in en dat komt doordat de volgorde van de nummers perfect is gekozen. Wie van dit soort nummers niet blij kan worden is gewoon een groot chagrijn.
Op afsluiter Firework and Dreams is een zekere gejaagdheid te horen die dit kwartier vol goede muziek alleen maar verder opstuwt naar een hoger enthousiasme bij ondergetekende.

De snippets klonken goed, het feit dat er cello klanken te horen zijn maakt het alleen maar mooier en dat dit dan ook nog eens in mijn straatje past is alleen maar mooi meegenomen maar de kers op de taart is toch wel dat ik dit gewoon een verdomd fijne EP vind.
Dit doet uitkijken naar meer. Laat dat album er dus maar snel komen!

Absolute aanrader.

Deze EP is te beluisteren op Spotify en is absoluut de moeite (ik zeg het nog maar eens even)