People Under the Stairs - The Next Step (1998)

Label: OM

1. Intro/4 Everybody (6:05)
  2. Death of a Salesman (4:37)
  3. Hardcore (4:35)

met Smile-Oak

4. Wannabes (6:15)
  5. Ten Tough Guys (3:23)
  6. Mid-City Fiesta (4:28)
  7. Slow Bullet (1:18)
  8. San Francisco Knights (4:31)
  9. The Turndown (4:25)

met Assault

10. Time to Rock Our Shit (4:24)
  11. The Tamburo 5 (3:56)

met Naimad en Assault

12. Los Angeles Daze (6:19)
  13. The Next Step II (3:44)
  14. D.A.R.E. (4:18)
  15. Asshole (4:46)

met Assault

16. Play It Again / Outro (4:36)
raffael77
Lekere soulfull hiphop, maar album komt uit '98 en niet '99

avatar van Osiris Apis
Kun je zelf corrigeren dmv de tab 'corrigeren'

avatar van FunkyMonk
Minder als hun 2 volgende albums, maar hier en daar wel een paar leuke nummers (met name San Francisco Knights).

avatar van Sjaakspeare
Één van de MC's vind ik echt vervelend. Hij houdt zijn eigen ritme aan, en negeert de beat af en toe haast...

RedLightCityBoy
San Francisco Knights hoor ik net...wooow!, wat een mooie sample
Na dat nummer denk ik dat ik dit werk van de mannen toch ook maar eens snel moet checken.

Erg lekker debuut. Vanaf mid city fiesta kan ik iedere track waarderen. HIer klinkt alles nog lekker losjes, lekker laidback. Mc's die over simpele onderwerpen rappen (partyen, blowen, chillen), maar dat vind ik niet erg.
Bij de latere albums gaan de beats mij na een tijdje toch een beetje irriteren, hoe goed ze ook zijn. Misschien is irriteren niet het juiste woord, het is meer dat ik er snel genoeg van krijg.
Dat is bij the next step niet het geval. Hoe heerlijk ook de beat bij mid city fiesta ook veranderd op ongeveer de helft, met double k zijn verse mee
Eigenlijk is bijna iedere track een genot om te luisteren, daarom 4 sterren, ookal twijfel ik nog of dit geen 4.5 waard is.

Rene1979
Eigenlijk staat PUTS al vanaf hun eerste album voor hoge kwaliteits hip hop. Ik heb n u al hun cd's origineel en kan geen slechte cd ontdekken.