Donald Byrd - Byrd in Flight (1960)

Jazz
Label: Blue Note

1. Ghana (7:24)
  2. Little Boy Blue (7:31)
  3. Gate City (5:07)
  4. Lex (7:41)
  5. Bo (6:36)
  6. My Girl Shirl (5:49)
  7. Child's Play * (6:57)
  8. Carol * (5:43)
  9. Soulful Kiddy * (5:38)
avatar van Mjuman
Vorige week - na afspraak - opgehaald bij Plato, in de Tone Poet serie (mijn weekgeld was nu meteen op) en 's avonds opgelegd: Spinner - discogs.com tjonge, het kost wat, maar dan heb je ook wat - prachtig of je in de jazzclub de band hoorde spelen. Deed je al luisterend je ogen dicht, zag je ahw de trompettist links achter Byrd staan en de drummer in het midden. Fijn dus!

avatar van Kronos
Ik heb er weinig geld aan uitgegeven.

Donald Byrd - Milestones Of A Jazz Legend

Mjuman schreef:

Ze zijn prijzig maar het geluid is ontzettend mooi inderdaad!

@ Kronos: dan kun je toch net zo goed downloaden of streamen? De enige reden om nog een fysiek product aan te schaffen is toch ofwel de geluidskwaliteit, dan wel de extra’s (boekje, boxje) of als laatste misschien om de artiest/het label te sponsoren? Ik vind eerlijk gezegd 10 euro nog steeds heel veel geld voor 10 cd’s met een mp3 ripje erop. Daarnaast ook jammer dat zoiets als muziek tot een soort 1+1 gratis product is verworden. Maar dat is mijn mening.

avatar van Kronos
Ieder heeft toch zijn manier van muziek afspelen, Soledad?

Om te beginnen, de geluidskwaliteit is prima. Ik heb nooit geïnvesteerd in afspeelapparatuur om te streamen of gedownloade muziek af te spelen en ben ook niet van plan daar ooit mee te beginnen. Een cd'tje afspelen biedt mij het meeste gebruiksgemak. Bovendien is een album als dit niet eens te vinden op Spotify. Natuurlijk is een lp met origineel artwork te verkiezen, maar jazz is niet mijn hoofdinteresse. En ik ben geen audiofiel. Een degelijke geluidskwaliteit volstaat.

Die laatste opmerking slaat helemaal nergens op als je 't mij vraagt. Ik zou eerder zeggen dat het jammer is dat muziek is verworden tot iets materialistisch dat liefst veel geld kost.

Soledad
Uiteraard Kronos, vandaar dat ik ook nadrukkelijk zei: maar dat is mijn mening. Ik ben net zoals jij helemaal niet van het streamen en downloaden maar koop vinyl en cd’s wel vooral omdat het product mooi is uitgegeven. Geluidskwaliteit, een boekje, foto en interessante liner notes: dat is wel de voornaamste reden waarom ik zo’n product nog in de kast wil. Daarnaast prefereer ik het om gewoon rustig voor een plaat te gaan zitten in plaats van dat ik in 1 klap tien cd’s binnen hark (waarvan ik er 9 waarschijnlijk toch niet zo heel interessant vind).

Grappig, met dat laatste ben ik het dus juist niet eens. Een mooi en degelijk stuk kunst mag best iets kosten van mij. Ik vind het juist jammer als het een soort bulk product word, al ben ik best gecharmeerd van het idee van vrije informatie. Maar zeker gezien het feit dat vooral jazz artiesten nauwelijks rond kunnen komen, vind ik het niet meer dan netjes wat geld te betalen voor hun werk. En nee uiteraard geld dat niet meer voor al die lui die al dood zoals ook deze Ome Donald.

Soledad schreef:

Is prima. Voor mij tellen prijs, gebruiksgemak en beschikbaarheid ook mee. Dat maakte deze box voor mij een interessant koopje, zeker omdat hij ook nog eens afgeprijsd was.

Soledad schreef:

De box bevat achttien albums op tien cd's en geeft mij de gelegenheid er rustig voor te gaan zitten en te ontdekken welke albums ik wil blijven draaien. En wie weet, er ooit een mooie uitgave van te kopen.

Soledad schreef:

De kunst zit 'm volgens mij in de muziek, niet in het product. Als je een artiest wil betalen voor z'n werk kan je beter het geld dat je aan een plaat zou uitgeven geheel doneren aan de artiest en het album gratis streamen.

Soledad
Helder hoor Kronos. Maar wat betreft dat doneren: volgens mij is de meest conventionele manier om een artiest te steunen toch nog steeds het plaatje kopen of een concert bezoeken. Ik ben bij de artiesten waar ik zelf naar luister nog nooit een doneer knop tegengekomen in ieder geval. Daarnaast: net als jij heb ik niets met streamen en wil ik nog steeds dat cd’tje of plaatje

avatar van Kronos
Daar gaat het meestal toch om. Dat van de artiest steunen lijkt me al te vaak een drogreden.