Peanut Butter Wolf - My Vinyl Weighs a Ton (1999)

Label: Stones Throw

1. Sit Down Shut Up (0:15)
  2. In Your Area (2:28)

met Planet Asia

3. Styles Crew Flows Beats (5:51)

met Lootpack

4. Casio (3:51)

met DJ Babu

5. Barter (0:22)
  6. Hold Up (3:46)

met Rasco

7. The Everliving (0:51)

met Zest

8. Rock Unorthodox (3:00)

met Pablo

9. Top Illin (0:24)
  10. Necromancin (2:06)

met Dave Dub

11. Keep on Rockin It (4:32)

met Charizma

12. T. Shirts (0:30)

met Skeeter B. en Thumper circa 1989

13. Breaks Em Down (4:00)

met Kazi en Lootpack

14. Tale of Five Cities (8:52)

met Cut Chemist

15. Mr. Dibbs (0:25)
  16. Definition of Ill (3:21)

met Planet Asia

17. Theme from Peanut Butter Wolf (1:01)
  18. Run the Line (5:21)

met Rasco en DJ Qbert

19. Phonies (3:17)

met DJ Design

20. Ten Minutes Left (0:19)

met Capt. Funkaho

21. Mobbin (3:10)

met Persevere en Vin Roc

22. Competition Gets None (4:15)

met Grand the Vis en Shortkut

23. Interruptions (3:32)

met Zest

24. Hawaii 5000 (0:18)
J. Dilla Donuts
Deze CD was mijn kennismaking met de mensen van Stones Throw, een CD die vandaag de dag nog steeds thuis gedraaid wordt. Bij het tweede nummer wordt het al interessant, Planet Asia rapt hier over een PBW beat die gewoon de mooi is, vervolgens passeert Madlib met z'n vrienden in "Styles Crew Flows Beats", een nummer dat gewoon geluisterd moet worden.

avatar van script
waar zijn al die reacties ?? dit is gerust wel een mooi werkje!!

avatar van wooz
Idd, goede turntablism afgewisseld met vintage old school beats. Ook de eerste keer dat Lord Quas in het openbaar verscheen als ik me niet vergis.

avatar van Jeroen (JJ)
Superdik album, PB's toppertje, z'n beste werk en het heeft Stones Throw op de kaart gezet, veruit het beste label wat er is en respect voor PB Wolf dat hij een gewaagd project gestart is. Tegenwoordig heel divers maar nooit aan kwaliteit ingeleverd, van funky, hip-hop, soul & jazzy sounds, mooi spul.
Dit album is gewoon hele goede hip-hop, alles goed geproduceerd en check vooral Quas, beter is er niet.
Wel erg raar dat er weinig reacties zijn, kan me bijna niet voorstellen dat niemand dit album luisterd, dikke 5

script

4,0[permalink] geplaatst op 4 oktober 2007, 19:03 uurwaar zijn al die reacties ?? dit is gerust wel een mooi werkje!!

zekers! sinds kort draait die zen rondjes op men tafel.. en het is een hele dope plaat! vette beats , hard scratchwerk, goeie afwisseling vn artiesten (persoonlijke favo's: lootpack en rasco)
run the line springt er voor mij uit
deze steekt echt goed in elkaar, van begin tot eind, snap er zelf dus ook niks van dat er zo weinig peeps zijn die em gechekt hebben. het is een aanrader! *5

DevendraBan
Nog niet gecheckt, deze, dringend eens achteraan gaan. Alleszins één van de mooiste albumtitels die ik ken, geen idee hoe het komt.

avatar van josbosvos
Peanutbutter wolf vindt ik persoonlijk een hele goeie producer, maar ik ben niet echt fan de gastbijdrages van de MC's op dit album. Zelf Charizma, die ik echt een top MC vindt, was niet super sterk vind ik. 3* voor de goeie beats.

eric.o
J. Dilla Donuts schreef:

Same here. PB Weulf is held!

avatar van YoG
YoG
Album gelukkig al lang in mijn bezit.. kwam 'm nu pas tegen hier p MuMe

Wat is Hold Up een fijn nummer.. krijg er geen genoeg van.
Ook instrumentaal erg goed te genieten

De rest is natuurlijk ook top

avatar van Kos
Kos
Jezes, hoe kan ik het dat ik dit nog niet kende..

avatar van Osiris Apis
Breaks em down

avatar van -SprayIt-
Playin these scrubs in nightclubs like they legendary
I'm first class and everybody else is secondary
But don't you worry, all these brothers got your vision blurry
Ready to fix your cateracts with the fattest tracks

Heerlijke plaat!