Don Covay - Mercy Mercy: The Definitive Don Covay (1994)

Soul / R&B
Label: Razor & Tie

1. Bip Bop Bip (1:55)
  2. Pony Time (2:21)
  3. See About Me (3:00)
  4. (Where Are You) Now That I Need You (2:47)
  5. Mercy Mercy (2:27)
  6. Take This Hurt Off Me (2:30)
  7. Daddy Loves Baby (2:22)
  8. The Usual Place (2:07)
  9. Please Do Something (2:49)
  10. A Woman's Love (2:37)
  11. See Saw (3:01)
  12. Sookie Sookie (2:48)
  13. Iron Out the Rough Spots (2:56)
  14. Watching the Late, Late Show (2:06)
  15. Temptation Was Too Strong (2:59)
  16. It's in the Wind (2:55)
  17. You've Got Me on the Critical List (2:07)
  18. I Stole Some Love (2:50)
  19. Overtime Man (3:05)
  20. I Was Checkin' Out While She Was Checkin' In (4:23)
  21. It's Better to Have (And Don't Need) (3:11)
  22. We Can't Make It No More (4:05)
  23. No Tell Motel (6:33)
avatar van El Ninjo
De lijst van artiesten die songs van hem hebben opgenomen is echt oneindig.
Om er een paar te noemen: Aretha Franklin (Chain of Fools), The Rolling Stones (Mercy Mercy), Otis Redding, Wilson Pickett, Robert Palmer, Spencer Davis Group, Bonnie Raitt etc etc

Toch is Don Covay, een soulzanger en songschrijver die onder het grote publiek nooit echt beroemd is geworden.
Een beetje onterecht, want Covay’s songs raken je wat mij betreft toch vaak daar waar het hoort, recht en diep in je hart of het nu soulstampers zijn of hartverscheurende door merg en been gaande ballads.
En niemand kan zo het slachtoffer spelen in een wereld die bestaat uit doortrapte vrouwen waarvan je er maar eentje kan vertrouwen – je eigen moeder

Deze verzamelaar geeft een goed beeld van Covay’s werk, met hierop ook Mercy Mercy uit 1964 waarop ene Jimi Hendrix gitaar speelt – naar verluid het eerste commerciele succes waarop Hendrix als gitarist te horen is.

avatar van LeRoi
Typisch geval van VERBORGEN JUWEELTJE: wat jammer dat zo weinigen deze groot zanger/artiest kennen. Ga luisteren en oordeel zelf....
N.b. Kan geen favoriet uitkiezen, de kwaliteit is constant en hoog!

avatar van LeRoi
....lang geleden deze perfecte verzamel via de Muziek Uitleen op tape gezet....zie op Bol.com dat ie niet meer in de lijst voorkomt....is ie uberhaupt nog ergens te verkrijgen...?