Silje Leirvik - Endless Serenade (2013)

geen stemmen

Noorwegen
Label: Autumnsongs

1. Glass of Water (6:20)
  2. Silver & Gold (4:06)
  3. Black Heart (3:37)
  4. When in the Water (4:30)
  5. Leah's Song (4:02)
  6. In the Garden (4:51)
  7. And Then Love Came (3:57)
  8. Sno (4:30)
  9. The Last Dance (5:19)
  10. Serenade (4:25)
avatar van ChrisX
Silje Leirvik komt uit Noorwegen en werkt samen met producer Rhys Marsh, die overigens zelf ook schitterende albums maakt. Ze behoort daarmee tot een constellatie van Scandinavische artiesten die allemaal op een of andere manier met elkaar verbonden zijn: White Willow. the Opium Cartel, Rhys Marsh And The Autumn Ghost, Wobbler, Anglagard, Necromonkey, Paatos, Gosta Berlings Saga.

Op album nummer twee kiezen Leirvik en Marsh voor een duidelijk andere invulling qua klank van Leirvik's songs. Die zijn op zich niet zo gek veel veranderd qua stijl ten opzichte van het debuut, maar het is die inkleuring die het anders maakt: elektrische piano, pedalsteel gitaar hier en daar, soms een drumcomputer, wat flarden mellotron en synths en vernuftig gebruik van tape delay. Het resultaat is een plaat die aanvoel als een hele warme douche na een lange koude dag.