Xiu Xiu - Angel Guts: Red Classroom (2014)

Rock / Electronic
Label: Polyvinyl

1. Angel Guts (3:28)
  2. Archie's Fades (3:45)
  3. Stupid in the Dark (2:50)
  4. Lawrence Liquors (2:59)
  5. Black Dick (3:43)
  6. New Life Immigration (2:47)
  7. EL Naco (3:13)
  8. Adult Friends (2:23)
  9. The Silver Platter (3:39)
  10. Bitter Melon (2:55)
  11. A Knife in the Sun (2:55)
  12. Cinthya's Unisex (4:22)
  13. Botanica de los Angeles (3:05)
  14. :Red Classroom (2:27)
Linus Van Pelt
Meer Throbbing Gristle en oude xiu xiu dan de dansbare pop van Always. Flink anders maar erg fijn.

avatar van Rain King
Bizar album, inderdaad weer ouderwets Xiu Xiu. Erg onder de indruk na m'n eerste luisterbeurt.

avatar van remmer
Angstaanjagend album zeg. Een expressionistische nachtmerrie. Maar net als Rain King ben ik ook erg onder de indruk.

avatar van madmadder
Vrij overdonderd door dit album. Doet me denken aan een combinatie van frankie teardrop van suicide en de waanzin van halber mensch van einsturzende neusgaten. En dat is een zeer goed ding wel. Echt heel erg lang geleden dat xiu xiu zoveel indruk maakte.

avatar van Paap_Floyd
Die omschrijving wekt de interesse

avatar van madmadder
einsturzende neusgaten

avatar van Paap_Floyd
O lol dat lees ik nu ook pas
Prachtig.

avatar van Ataloona
Lol, daar heb ik vannacht dan ook overheen gelezen

avatar van nognooit
Zo, dat was een zware zit mijn eerste indruk.
Xiu Xiu heeft misschien zijn duisterste album en ook wel minst toegankelijke album ooit gemaakt.
Weg zijn de poppy deuntjes die de laatste paar albums soms hadden, die hebben nu plaats gemaakt voor abstractere composities, rauwe geluiden en onwijs veel duisternis.

avatar van Don Cappuccino
Hij staat inmiddels ook op de Luisterpaal. Na het lezen van de omschrijvingen hier (vooral de referentie naar Einstürzende Neusgaten maakt me erg benieuwd) moet ik deze echt eens gaan beluisteren.

avatar van dix
dix
Lekker clipje bij Stupid In The Dark ...
Maar muzikaal vind ik het nummer nog redelijk 'light'

Linus Van Pelt

avatar van Masimo
Live in de Worm (Rotterdam) werd ik volledig overdonderd door de opvoering van dit album, en ik word eigenlijk alsmaar enthousiaster en enthousiaster.

Na heel wat draaibeurten denk ik te concluderen dat ik dit - wis en waarachtig! - zelfs Xiu Xiu's beste album vind. Een vreemd tegendraads album: vrij harde, flinke Suicide-achtige beats aan de ene kant, maar dan ondertussen passeren liedjes met een wonderbaarlijke catchiness, of zelfs - ja, zeg - prachtige ballads! Die haast contradictoire situatie is überhaupt wat ik meestal waardeer in Xiu Xiu's muziek, maar dat kenmerk lijkt hier extra aanwezig te zijn. Hard, maar dan toch zacht, soms donker, dan weer met een soort lichte, hemelse schoonheid...

Fantastisch album.