Conforce - Kinetic Image (2013)

Electronic / Dance
Label: Delsin

1. Excess Mortality (6:19)
  2. Spatiotemporal (7:28)
  3. Temporary Reversals (7:09)
  4. Semantic Field (5:03)
  5. Scientific Trajectory (6:12)
  6. Underwater Settlers (6:34)
  7. Formerly Programmed Decisions (6:08)
  8. Abundance of Selves (6:24)
  9. Optimum Pace (6:30)
  10. Anti-adaptive State (6:00)
avatar van sander.
Nu op de luisterpaal: WOW. Zo zwaar en gedreven! Prachtige nummers, ontzettend consistent album. Sowieso een consistente gast die Conforce, dit is een stap verder na de kwaliteitstechno van Escapism en ook een flinke stap dieper. Hij is alleen wel door de namen van zijn nummers heen of hij heeft geen zin meer om leuke te verzinnen, want deze zijn een beetje ongemakkelijk. Geef ze gewoon nummers, maakt niet uit.

avatar van brooklyn
Schitterende shit inderdaad, weg van het melodieuzere naar de diepte, prettig stap. De helderheid is fantastisch, Conforce toont veel controle over zijn machines. Veel emotie in de diepte, vooral bij de laatste tracks. Onderschat electronic - album dit jaar, jammer dat dit soort diepere, tragere, emotionele techno nooit zo groot wordt opgepakt. Aan de andere kant, zo blijft het puur en de kwaliteit per album hoog en maken we hier niet zoiets mee als de huidge 'deephouse' hype

4 dikke sterren.

avatar van -SprayIt-
Prachtige hoes ook.

avatar van trebremmit
Misschien wel zijn beste. Een album wat niet op de dansvloer is gericht, maar meer om je de diepte in te zuigen. Donkere soundscapes met inventieve ritmes, en dat met een kraakhelder geluid.