Venom - Calm Before the Storm (1987)

Label: Filmtrax

1. Black Xmas (2:56)
  2. The Chanting of the Priests (4:24)
  3. Metal Punk (3:23)
  4. Under a Spell (4:09)
  5. Calm Before the Storm (4:13)
  6. Fire (2:43)
  7. Krackin Up (2:14)
  8. Beauty and the Beast (3:49)
  9. Deadline (3:16)
  10. Gypsy (2:25)
  11. Muscle (2:42)
avatar van exodus
Nou ja zeg, nog geen enkel commentaar bij deze niet misselijke Venom-lp waarop het eerst in hun bestaan eens echte muzikanten, een betere gitarist zijn/is te horen...want ik meende dat bijv. gitarist Mantas het veld ruimde na een spectaculaire bommen-carrière bij de ooit mythische legende Venom voor een paar echte muzikanten rondom de legendarische zanger/krijser Cronos. Ik heb lang in mijn hoofd gehad dat Venom op dit album melodieuzer en ietwat softer was geworden op dit album t.o.v. hun beruchte albums hiervoor die notabene het gehele speed- en thrash metal gebeuren mede hadden geïnitieerd (en later black-en deathmetal). Maar mijn oorspronkelijke thrashende mentale flarden van pakweg 25 jaar geleden stonden bekrompener t.o.v. de plaat: Calm before...dan nu! Venom was voor mij vooral de eerste 2 platen en de ontelbare brute maxi's en "Assaults". Deze ogenschijnljke softe Calm Before...heb ik laats nog weer eens goed beluisterd, naast mijn herinneringen aan de draaibeurten van de heer Westbroek bij het legendarische radio-programma Vara's Vuurwerk destijds in 1987, en ik moet hard concluderen dat dit eigenlijk een verdomd goede Venom-plaat is...een herboren Venom, met zoals ik al beschreef een echte goede gitarist er ditmaal bij, en de nummers groeien tot in de hemel zou ik willen zeggen, sorrie: hel! In iedergeval komen de meeste nummers er wel! Ontroerende melodielijnen, spannende opbouw, vol Cronos zijn dramatische schorre theatrale duivelse gekerm. luister maar eens naar het prachtige titelnummer van de plaat bijv. etc. etc. Fucking vette lekkere zwarte heavy (thrash) metal. Goede plaat! Maar geen Reign in Blood of Master of Puppets. Dat lang niet. Maar ja, daar is Venom ook niet voor in de wieg gelegd.

avatar van B.Robertson
Vandaag bij King Kong gekocht onder de titel Beauty and the Beast, heruitgebracht op cd door Motif. Heb het album vroeger nooit gekocht, hoor het nota bene nu voor het eerst! Vara's Vuurwerk draaide destijds het nummer Beauty and the Beast, staat me iets bij dat de Aardschok dat een minder nummer vond, ik destijds ook. Venom zou melodieus zijn geworden en daarom oninteressant om te volgen... ben anno nu maar al te blij dat ik dit album horen kan. Nog steeds dat wazige geluid dat het album Possessed ook heeft. Verdere beoordeling (stemmen) komt later wel. Volgens de Wiki is de band hier een viertal met naast oudgedienden Cronos en Abaddon de gitaristen Mike "Mykus' Hickey en James Clare.

avatar van Bouvier666
Mensen zeg, wat een heerlijke plaat is dit. Als je een diehard Venom fan pissed off wil krijgen moet je zeggen dat je dit hun beste plaat is. Persoonlijk kan ik echt ontzettend genieten van songs als Under A Spell, Fire en dan het magische titelnummer, misschien wel het mooiste nummer dat Venom ooit heeft gemaakt

avatar van Edwynn
Under A Spell is wel behoorlijk gaaf ja.