Venom - Prime Evil (1989)

Label: Under One Flag

1. Prime Evil (4:41)
  2. Parasite (3:09)
  3. Blackened Are the Priests (4:20)
  4. Carnivorous (2:12)
  5. Skeletal Dance (3:09)
  6. Meglomania (5:25)
  7. I Agree (2:57)
  8. Harder Than Ever (3:11)
  9. Into the Fire (3:23)
  10. Skool Daze (4:23)
  11. Live Like an Angel (3:03)
Prime Evil was het eerste album zonder CRONOS, maar... daarintegen was MANTAS voor de verandering weer eens terug.

opvallend is dat de CD beter geluid heeft dan VENOM tot dan toe ooit had, maar dat is juist wat sommige ook weer ervaren als een doodzonde.

behalve dat er teveel langdradige geluids effectjes aan het begin van een een aantal nummers zitten is de cd verder geweldig.
en ik moet zeggen de vervanger voor Cronos kon geen betere zijn! (vette stem!!)
alleen Skool Daze hadden ze van mij weg mogen laten, maarja..
VETTE CD met een VETTE productie ook nog!!

avatar van B.Robertson
De riff van Prime Evil kon zo uit At War with Satan wegkomen en maakt duidelijk dat Mantas weer terug is, volgens de Wiki werd echter de meerderheid van het materiaal geschreven door Abaddon en The Demolition man, voor Mantas' terugkeer. Het album heeft toch de nodige vullers in de vorm van de Black Sabbath cover Megalomania, de heropname van Live Like an Angel - Die Like a Devil, en het op Teacher's Pet georiënteerde Skool Daze.Voor de rest een prima album met Parasite, Skeletal Dance en Into the Fire als favorieten.

avatar van Edwynn
Het luchtige Skool Daze vind ik nog het leukste nummer aan Prime Evil. Rock n roll to the bone.

Het titelnummer en Blackened Are The Priests vind ik nog wel redelijk, maar de rest vind ik erg middelmatig. Dat ligt wat mij betreft niet aan de toenmalige frontman Tony Dolan. Die doet het m.i. prima. Het is gewoon het veel te berekenend klinkende materiaal plus het schaamteloos coveren van het veel te hoog gegrepen Megalomania (What's in a name?) en de zielige heropname van Live Like An Angel.

Skool Daze is dan de enige track die wel lekker uit de bocht vliegt. De parallel met Teacher's Pet is evident. Volgens mij is het een conceptueel vervolg. Maar waar dat nummer wat blackened blues liet horen, scheurt Skool Daze als een malle door de nietsvermoedende cheerleadertjes heen.