menu

Diana Wang - Love Lesson (2013)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Taiwan
Pop
Label: Warner Bros.

  1. Hello
  2. Me & I
  3. Armored Wizard
  4. Too Young to Love
  5. Can't Let Go
  6. Hey Boy
  7. No No No No
  8. Loveee!
  9. Sad-less
  10. Skinny Love
zoeken in:
avatar van MDV
4,0
MDV
Je zou verwachten dat de in dit jaar doorgebroken mandopopzangeres Diana Wang oftewel, 王詩安, te herkennen aan haar modieuze hoedjes, uit Taiwan komt. Of anders misschien uit een hippe Chinese kuststad als Shanghai of Shenzhen. Maar nee, Diana Wang komt van minder ver weg, namelijk uit Gorinchem. Voor mij kwam dat als een verrassing, maar waarschijnlijk niet voor wie het Mandarijn machtig is. Ik heb van twee Taiwanese vriendinnen gehoord dat Diana een nogal aanwezig Nederlands accent heeft. Zelf hoor ik dat eigenlijk niet zo.

Wat ik op deze plaat, Love Lesson genaamd, wel hoor zijn een aantal goede nummers. Vooral de opener is wat mij betreft een ballad van de hoogste plank. Me & I, een nummer met iets meer beat dan de voorganger, is zeker niet veel slechter. Het sterkste nummer van Love Lesson is wat mij betreft Hey Boy. Omdat het gewoon ontzettend leuk en catchy is. Ook Skinny Love is opmerkelijk, dit is een cover van Bon Iver in een uitvoering die eerder aan de versie van Birdy doet denken. Armored Wizard and Too Young to Love zijn de twee mindere nummers van Love Lesson. Het is een beetje stom dat die twee achter elkaar geplaatst zijn, zo haken de ongeduldige luisteraars af. Dat is jammer, want nummers als Loveee! wil je als mandopopliefhebber niet missen!

Diana Wang levert met Love Lesson een sterk debuut af. Het schijnt dat haar contract met Warner nog jaren doorloopt, dus we kunnen vast en zeker nog meer kwaliteit van haar verwachten.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:43 uur

geplaatst: vandaag om 14:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.