Kool Moe Dee - How Ya Like Me Now (1987)

Label: Jive

1. How Ya Like Me Now [Longer Version] (5:37)
  2. Wild Wild West (4:41)
  3. Way Way Back (4:33)
  4. 50 Ways (5:01)
  5. No Respect (5:24)
  6. Don't Dance [Longer Version] (4:26)
  7. I'm a Player (3:57)
raffael77
Nobody knows this? That's Strange

avatar van Kos
Kos
Ik ken alleen de eerste 2 (leuke) tracks.

avatar van Oortrommel
Geweldige plaat. Alle tracks zijn stuk voor stuk later gerecycled, gesampled of anderszins gebruikt door DJ Quik, Will Smith en anderen. Voor mij is dit eigenlijk ook de beste plaat van Kool Moe Dee.

Het enige wat een minpuntje is, de eindeloze disses richting LL Cool J destijds zijn best corny. Cool J was de man die het in zijn eentje, zonder eigen groep deed; een unieke situaties destijds. Het was eigenlijk te makkelijk om continue Cool J te bashen. Ik heb sowieso nooit goed begrepen waar die beef vandaan kwam. How Ya Like Me Now is een disstrack richting Cool J, er zitten meerdere subliminals in de overige tracks en de cover laat de hoed die Cool J gebruikte op zijn Bigger and Deffer-album zien die overreden wordt door die Jeep.

Een échte aanrader kan ik dit niet noemen, gezien velen zullen struikelen over het sterotype old school plaatje; de rijmstructuren, de minimale producties en de beperkte onderwerpen (brag & boast). Desondanks toch een landmark in de hiphop historie, doch klein.

Die gitaarrif in Don't Dance is trouwens echt kenmerkend voor die periode. Iedereen probeerde de succesformule van Run DMC te kopiëren.