Red House Painters - Retrospective (1999)

Label: 4AD

1. Shock Me (4:47)
  2. Grace Cathedral Park (3:52)
  3. Katy Song (8:25)
  4. Summer Dress (2:54)
  5. New Jersey (4:26)
  6. Medicine Bottle (9:51)
  7. Michael (5:23)
  8. San Geronimo (7:37)
  9. Bubble (5:32)
  10. Mistress [Piano Version] (4:32)
  11. Drop (8:53)
  12. Evil (7:19)
  13. Rollercoaster (4:18)
  14. Funhouse [1989 Demo] (6:09)
  15. Waterkill [1990 Demo] (7:04)
  16. Uncle Joe [1990 Demo] (5:56)
  17. Helicopter [1991 Demo] (5:41)
  18. Brown Eyes [1992 4 Track Demo] (2:01)
  19. Dragonflies (1992 "Rollercoaster" Outtake) (4:05)
  20. Japanese to English [Live in Paris 1993] (4:21)
  21. Shock Me [Live on KCRW Radio 1993] (4:26)
  22. Over My Head [1993 4 Track Demo] (3:58)
  23. Brockwell Park [1993 4 Track Demo] (5:51)
  24. Shadows (1994 "Ocean Beach" Outtake) (5:41)
  25. Mistress [Live on KCRW 1995] (4:28)
  26. Summer Dress [Live on KCRW 1995] (2:34)
  27. Instrumental [1995 Demo] (4:08)
Coldie
Dit is een soort verzamelaar met het beste uit het werk van The Red House Painters. De eerste CD bevat 13 van hun beste nummers. De tweede CD bevat een aantal demos, outtakes en liveopnames. Ik vond deze CD heel geschikt om kennis te maken met deze band. Ik moet trouwens toch maar eens een gewoon album van ze kopen.

avatar van Sander B.
Coldie schreef:

Dat lijkt me niet onverstandig

voltazy
Coldie schreef:

het debuut en de eerste naamloze zijn aan te bevelen, maar dat had je denk ik wel door via de stemgemiddeldes

avatar van thebestfreaks
Tja, wat hier over te zeggen? Prachtige, prachtige muziek. Of het alleen het beste is durf ik hardop te betwijfelen, maar ja, er staan zeker hoogtepunten op. Het geeft een mooi overzicht van de 4AD-jaren en biedt extra's in de vorm van de tweede cd. Een kijkje in de keuken, zoals Kozelek dat vandaag de dag via Caldo Verde ook doet (FInally LP etc).
CD2:
Funhouse (1989 Demo)
Waterkill (1990 Demo)
Uncle Joe (1990 Demo)
Helicopter (1991 Demo)
Brown Eyes (1992 4-Track Demo)
Dragonflies (1992 Rollercoaster Outtake)
Japanese To English (Live In Paris 1993)
Shock Me (Live On KCRW Radio 1993)
Over My Head (1993 4-Track Demo)
Brockwell Park (1993 4-Track Demo)
Shadows (1994 Ocean Beach Outtake)
Mistress (Live On KCRW Radio 1995)
Summer Dress (Live On KCRW Radio 1995)
Instrumental (1995 Demo)

Gelukkig stopt het verhaal niet bij deze Retrospective .

Mijn kennismaking met deze band. En zeker geen verkeerde. De eerste cd is een prima start. De tweede cd is meer voor de echte fans, want die zei mij wat minder. Intussen de 2e (naamloze) cd van deze groep aangeschaft, een waar juweel. Een aantal nummers zijn hierop ook te vinden. Ik vind het moeilijk om verzamelaars hoog te laten scoren (op de verzamelaar van de Moody Blues na), toch 3,5 ster.