Diverse - One A.M. (2003)

Label: Chocolate

5. Jus Biz (4:34)
  6. Blindman (3:09)
  7. Explosive (3:30)

met Lyrics Born

8. Under the Hammer (4:05)

met Jean Grae

9. 747 (Flyin) (2:32)
  10. Interlude (Amberglis) (0:41)
  11. Leaving (3:46)
  12. In Accordance (3:57)
  13. Wylin Out * (4:24)

met Mos Def

14. Build *
avatar van waxs
Ik ken het album al geruime tijd maar heb nooit echt de moeite genomen hem goed te luisteren, daar heb ik de afgelopen week voor gebruikt.

De producties op het album zijn allemaal van hoog niveau o.a. geproduceerd door Prefuse 73, RJD2 en Madlib. Ook de gastartiesten zijn zorgvuldig gekozen; Lyrics Born, Vast Aire en zelfs Jean Grae leveren kwaliteit. Diverse komt aangenaam/sterk over en het geheel luistert uitstekend weg. Voorlopig een 4*

avatar van thomzi50
Prima plaat. Het is wel fijn dat ie wat kort is (mijn versie heeft de twee bonusnummers niet), ik denk niet Diverse de kracht heeft om een lang album te boeien. Nu wel, al komt het vooral door de producties. Die zijn dan ook wel erg sterk.

avatar van hiphopmaster
Top MC, top features, top-producers, kortom een puike hiphop-cd (ik heb de versie met 12 nummers).
Vooral de producties van RJD2 vallen op. Soms bevalt deze combi met net iets meer dan zijn werk met Blueprint (Soul Position). De eerste 3 nummers zijn ook direct toppers. Maar dan krijgen we het....de samenwerking met Madlib is werkelijk fantastisch. Het jazzy-achtige Ain't Right is voor mij het beste nummer van de cd.
Met Jus Biz en Blindman komen in een wat rustiger vaarwater, heerlijke tracks. Het nummer Explosive vind ik zelf wat minder, Lyrics Born vind ik niet echt fijn om te horen. Het is dan ook Diverse die het nummer draagt. Under the Hammer is ook een redelijke track met een goed klinkende Jean Grae. De laatste 4 tracks (waarvan 1 interlude) zijn ook erg de moeite waard.
Ik geef deze release een dikke 4*. Maar hopen dat we snel weer wat vernemen van deze MC. Dat wordt namelijk wel weer tijd na bijna 5 jaar!

avatar van Osiris Apis
hiphopmaster schreef:

Lyrics Born gaat erg snel op die track. Technisch erg hoogstaand, maar bijna niet te verstaan. Vind je hem normaal ook niet fijn om te horen?

avatar van hiphopmaster
Ik heb zijn cd's eigenlijk nooit gecheckt. Is dat wel de moeite waard?

avatar van Osiris Apis
Jahoor, beide albums heb ik op 4* staan. En over het algemeen rapt hij niet zo snel.

avatar van thomzi50
Maar vaak laat-ie wel horen dat hij snel kán rappen

avatar van Rhythm & Poetry
Mooi album van Diverse. Pracgtige producties en er wordt uitstekend gerapt door Diverse en de diverse gastartiesten. Vind de track Explosive wat te druk (maar wat wil je met zo'n tracktitel). Een track als Leaving zorgt dan weer voor de nodige rust met een prachtige productie.

avatar van Sjoerd_
De bonustrack Build vind ik 1 van de beste nummers van dit album. Als je de versie hebt zonder die track, Youtube hem dan even, je zal er geen spijt van krijgen.

avatar van pureshores
Jus Biz is 1 van de lekkerste nummers op hiphop gebied van de laatste 10 jaar, die produktie is weergaloos, heb het ontdekt via een Fabric mix en moest meteen gaan zoeken hoe en wat

dit album ga ik ook maar eens checken

avatar van waxs
Blijft een consistent album, vandaag weer een keer beluisterd. Productie niveau is erg constant en het geluid van Diverse mengt zich subtiel met de geweldige producties.