Ibrahim Maalouf - Illusions (2013)

Libanon
Wereld / Jazz
Label: Mi'ster

1. Illusions (3:37)
  2. Conspiracy Generation (8:56)
  3. InPressi (4:07)
  4. Nomade Slang (6:04)
  5. Busy (10:22)
  6. If You Wanna Be a Woman (6:41)
  7. Unfaithful (4:25)
  8. True Sorry (4:51)
  9. Illusion (3:19)
Damn wat is dit lekkere muziek. Een heerlijke ontdekking dankzij Vince Vega (ik had hier nog niet eerder van gehoord).

avatar van levensnevel
Zag & hoorde Ibrahim voor het eerst puur toevallig op een vroege zondagochtend dit jaar in het onvolprezen programma Vrije Geluiden.
Hook, line and sinker zeggen ze dan geloof ik.
Dit nieuwe album is weer fabeltastisch!
Kortom een echte anarader!!

kkriz
Hier nog iemand op de vroege zondagochtend geraakt toen de radio aansprong met "True Story" op Radio 1. Wat een mooie smeltkroes maakt deze man.

kkriz schreef:

Prachtig nummer inderdaad. Beetje kennis gemaakt met Trompetmuziek/Jazz, geen spijt van. Door DWDD leren kennen. Is dat programma toch nog ergens goed voor.

avatar van Pinsnider
Wat! Een! Lekkere! Plaat! Is! Dit! Zeg!
Doet een beetje denken aan Chicago (Toen ze nog toffe muziek maakten).
Het is vooral zo fijn dat er telkens een lekker melodie inknalt op momenten dat je denkt "ja, heel knap, maar nu is dat gepiel wel mooi geweest". Hulde!!

avatar van Broem
Ben altijd gecharmeerd van jazz met 'wereldse' invloeden. Een mix van stijlen uit alle uithoeken van de wereld uitgevoerd met vaak niet alledaagse instrumenten. Op dit album valt het met die niet alledaagse instrumenten wel mee maar het fusion achtige zit er zeker in. De trompet van Maalouf staat centraal in dit gevarieerde album. Heerlijk.

avatar van Niek
Een paar prachtige nummers, maar soms ook onnodig druk en onrustig. Live lijkt me dit wel vet.

(verwijderd)
Live is dit zeker vet Niek! Gisteravond getuige geweest van excellente show in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Wat een uitstekende band heeft die Maalouf om zich heen, die het beste in elkaar naar boven weten te halen. Show van dik 2.5 uur die geen moment verveelde

avatar van Pinsnider
Dag eerder in Amsterdam was het al niet anders. Wat een ge-wel-di-ge ervaring!!! Mooiste was nog dat ze tussendoor leken te pielen met elkaar maar dan kwamen ze ineens weer op één moment samen. Magistraal!

avatar van Vince vega
Mijn god, gisteren was echt een verbluffend goede show in Tivoli.
Uitstekende band inderdaad waar het plezier vanaf straalt en goed op elkaar ingespeeld.
Absoluut een van de betere optredens die ik heb gezien afgelopen jaren en zeker het beste van dit jaar tot nu toe.

Fijn ook dat Vredenburg weer in ere is hersteld op deze manier, blijft een lekkere zaal.

avatar van Manfield
Prachtig album dit!

Misterfool
Een feest van een plaat. Heerlijk, virtuoos swingende jazzfusion!

Jazz Fusion, met een grote F en wat swingt deze mengelmoes aan muziekstijlen, wonderbaarlijke plaat, van een wereld genie.

avatar van Minneapolis
Van mij hoeft dat bombastische niet zo. If You Wanna Be a Woman vind heel mooi (lekkere drum), maar verder heb ik veel liever zijn veel rustigere 2012 album Wind.

avatar van Chet
Dit was ooit het eerste album dat ik van Maalouf kocht. Later volgden er meer.

Ik moest aan dit album denken toen ik een paar dagen geleden de fraaie TV uitzending van Wintergasten zag, met Ibrahim Maalouf als gast. Het bleek dat hij niet alleen een goede muzikant is, maar eveneens een boeiend verteller.

Een nummer als InPressi zorgt, mits een beetje op volume gedraaid, altijd voor een goed humeur bij mij. De fender in If you wanna be a woman klinkt fantastisch en True Sorry is mijn absolute favoriet.

In de uitzending van Wintergasten ging het ook over zijn meest recente album Capacity to love. Ik ga die nu maar eens luisteren.