Whitford / St. Holmes - Whitford / St. Holmes (1981)

Label: Columbia

1. I Need Love (3:18)
  2. Whiskey Woman (3:51)
  3. Hold On (3:00)
  4. Sharpshooter (5:29)
  5. Every Morning (4:40)
  6. Action (3:45)
  7. Shy Away (4:12)
  8. Does It Really Matter? (4:25)
  9. Spanish Boy (4:09)
  10. Mystery Girl (3:19)
Guitars & Wings
Zo, viel niet om dit album op MM te krijgen. Eindelijk dan.
Samenwerking van Brad Whitford (aerosmith), Derek St. Holmes (Ted Nugent), StevePace (hydra, krokus). Geen van beide heren waren echte blikvangers in hun band. B. Whitford zeker niet
Ze hadden indertijd hetzelfde management en zijn zodoende aan elkaar gekoppeld.

Verwacht echter niks in de richting van aerosmith of TN. Muzikaal is het veel meer mainstream rock met een zekere stadion "feel". Goed in het gehoor liggende rock met de nodige catchy songs. Alleen track 8 is matig.
Helemaal niet slecht (vind ik) maar de meningen zijn erg verdeeld over dit album.

Cd is al wat zeldzamer aan het worden.

avatar van vielip
Ah, eindelijk staat dit album op MuMe!
Ik hoorde een tijd terug een geweldig nummer op de radio voorbij komen dat ik niet kende. Snel ff checken en toen bleek het om het nummer Sharpshooter te gaan van Whitford/St. Holmes. Echt zo'n heerlijk doordenderend, voortrazend hardrocknummer met flitsend gitaarwerk en goede zang. Het album daarna opgezocht om te pindakazen want dit smaakte naar meer. De rest van het album valt gelukkig in dezelfde categorie als Sharpshooter. Prima, melodieuze hardrock voorzien van goede zang en de nodige catchy hooks. Het gitaarwerk zit uiteraard prima in elkaar met twee van zulke toppers! Niet veel later kwam ik het album op vinyl tegen voor een paar euro. Uiteraard mee naar huis genomen!

Er is btw nog een album van het duo met een licht blauwe hoes. Niet op musicmeter

FUEL schreef: