James Newton Howard - The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Score
Label: Republic

1. Katniss (1:42)
  2. I Had to Do That (2:22)
  3. We Have Visitors (3:01)
  4. Just Friends (1:29)
  5. Mockingjay Graffiti (1:44)
  6. The Tour (5:56)
  7. Daffodil Waltz (0:26)
  8. Waltz in A (Op. 39, No. 15) (0:43)
  9. Fireworks (3:05)
  10. Horn of Plenty (0:36)
  11. Peacekeepers (5:55)
  12. Prim (2:08)
  13. A Quarter Quell (2:06)
  14. Katniss Is Chosen (3:18)
  15. Introducing the Tributes (1:29)
  16. There's Always a Flaw (1:48)
  17. Bow and Arrow (1:07)
  18. We're a Team (1:52)
  19. Let's Start (2:02)
  20. The Games Begin (4:43)
  21. Peeta's Heart Stops (2:10)
  22. Treetops (1:22)
  23. The Fog (4:58)
  24. Monkey Mutts (4:44)
  25. Jabberjays (1:33)
  26. I Need You (3:58)
  27. Broken Wire (3:53)
  28. Arena Crumbles (1:44)
  29. Good Morning Sweetheart (3:07)
avatar van tbouwh
Mooi staaltje werk ! actie afgewisseld met drama, zoals Newton Howard dat goed kan.
Deze score nog niet expliciet beluisterd, maar in de film paste ie prima

avatar van Nicole_1989
Een prachtige soundtrack die de film perfect aanvult! Erg emotioneel, melancholisch en donker...

Mijn favorieten:

De zangmelodielijn in "I Just Had to Do That" hoor je door de hele film heen en geeft me iedere keer weer kippenvel.
De piano in "We're a Team" is ook prachtig en ik zie meteen de scene voor me waarin Effie "I'm truly sorry" zegt...zoveel betekenis in die 3 kleine woorden.
"Arena Crumbles" is ook een fantastisch stuk werk en ik zie meteen de hele scene weer voor me waarin Katniss de arena ziet instorten en door een hovercraft de lucht in wordt getakeld. Dit was zo'n indrukwekkende scene, mede door de muziek van James Newton Howard.

Yup, James Newton Howard heeft het wederom geflikt...een prachtige soundtrack maken die de film een extra emotionele dimensie geeft en waarbij ik, als ik naar de muziek luister, meteen weer de scenes voor mijn ogen zie afspelen.

avatar van tbouwh
Goed, maar James Newton Howard kan beter. Catching Fire vind ik een leuke film, en de muziek die erbij hoort is ook verre van onaangenaam. De soundtrack leunt echter wel sterk op een paar terugkerende thema's, wat de score om los te beluisteren ook iets minder interessant maakt. Deze thema's zijn echter wel heel erg mooi uitgevoerd. De vrouwenstem uit 'I had to do that' keert meerdere keren terug. Eenvoudig, maar het bezorgt wel kippenvel. Het karakteristieke tribute-riedeltje, te horen in Horn of Plenty, is ook simpel, maar oh zo effectief. Het beste vind ik deze score nog in de mysterieuze stukken (bijv. het openingsnummer) en de rustige nummers (met bijv. een rol voor de piano), zoals I Need You, A Quarter Quell, We're a Team en Just Friends. Nadeel is dat de balans korte en lange tracks wat onevenwichtig is. Daarnaast vallen de 'Waltzen' (track zeven en acht )nogal uit de toon. Zoals reeds gezegd, prima score, maar Newton Howard heeft betere. 3,5*