Pornopop - Blue (1997)

IJsland
Label: Smekkleysa

1. Fashionably Thin (5:03)
  2. Hangover You (3:32)
  3. You and Me (2:17)
  4. My Bed = My Gravity (5:20)
  5. Saints of Hanging Heads (3:28)
  6. God Is My Dog (2:44)
  7. Atomic Heartswing (4:30)
  8. Have You Ever Been in Mono? (3:06)
  9. Letter from the Edge (1:32)
  10. Last Tribute to the Dead * (7:20)
  11. Morning Comes Without Gravity * (6:18)
  12. 1975 * (5:11)
  13. Like Flies on Butter * (11:30)
  14. Siva * (20:03)
avatar van Urbanoetang
Net 'Fashionably Thin', 'Hangover You' en 'My Bed = My Gravity' gratis van hun oude homepage gehaald. Klinkt verdomd goed zeg! Iemand die weet waar ik dit kan halen? Kom alleen de nieuwste tegen.

RedLightCityBoy
Het begint o zo heerlijk met Fashionably Thin. Lekkere zang en een prachtige instrumentatie in de stijl van MBV, wat ik erg waardeer. Dan in eens het totaal andere Hangover You. Naar mijn mening een afschuwelijk nummer. Waar we daarvoor nog een rauwe/warme instrumentatie hadden is het daar zo poppy als wat. Niet dat ik dat niet kan waarderen, maar bij het eerste nummer past het totaal niet. Daarna merk ik al dat de sfeer van het openingsnummer eenmalig was, dus leg ik me neer bij het feit dat de rest gewoon wat ''softer'' is. Gelukkig was Hangover You slechts het enige nummer wat ik echt niet te doen vindt, want daarna kom ik toch nog redelijk goed in de sfeer van de rest van het album. Niet wat ik er van verwachtte maar toch nog best lekker.

avatar van Urbanoetang
Raar, ik val juist enkel over You And Me heen. Afgrijselijk nummer, onbegrijpelijk.